Upproret sprider sig.

Det finns inga tecken på att upproret mot president Mubarak och hans regim skulle mattas av. Tvärtom ansluter sig allt fler grupper.

[column width=”48%” padding=”2%”]

Egypten upplever en ny våg av protester. Demonstrationerna och strejker sprider sig. Fler och fler yrkesgrupper alltifrån universitetslärare till renhållningsarbetare i Giza börjar organisera sig både kring egna krav och till stöd för revolutionen.  Suez-kanalens arbetare strejkar för högre lön och journalister och författare protesterar mot regimens censur och snedvridna information om demokratirörelsen.

Gårdagens demonstration slog   rekord  enligt AP kan så många som 250.000 demonstranter ha befunnit sig där. Allt fler ansluter sig och många var där för första gången.

När Wael Ghonim anslöt sig till demonstranterna på Tahrirtorget steg jublet. ”Vi kommer inte att överge våra krav på att regimen ska avgå”, sa den i går släppte Google-chefen. (DN)

[/column]
[column width=”48%” padding=”2%”]

Suleiman ger inte vika en tum . Han vill helt enkelt inte förändra Egypten. Samtidigt sprids information om att Mubarak ska läggas in för vård på sjukhus i Tyskland. Många menar att det är ett tecken på att han är på väg att lämna över till vicepresident Suleiman.Vad han tänker ta sig för i det läget vågar jag inte spekulera i. En man som Suleiman, fd chef för säkerhetstjänsten och rykte som tortyrmästare är knappast någon att lita på.
[/column]

[end_columns]

Bloggare: Björklund, Jinge,RödaMalmö, Kildén & Åsman

Media: AB2 SvD23,DN245678, HD VG2 Dagen Svt2, GP123,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Suleiman, Mubarak, Egypten, Politik ab123456 ex123 dn1234567 s vd1 svt123 gp1 Läs oxo annarkia1 lasse kulturb k&å martin zaramis Etiketter:Demokrati, Egypten, Israel, Mellanöstern, […]