Svenskt erkännande av Palestina?

Blir kongressen ett avstamp för ett svenskt erkännande av ett fritt Palestina?

I sitt avskedstal till extrakongressen hann  Mona Sahlin även med att rikta  sina blickar utanför Sveriges gränser och  gav ett rakt besked om sin syn på Israel Palestinakonflikten.   Hon  tror på två stater  Israel och Palestina och  citerade Anna Lindh:

– Frågan är hur högt priset för fred ska bli för de båda folken, säger hon.

– Jag vill att Sverige ska bli det första landet i EU att erkänna ett fritt Palestina. Det är vårt förbaskade ansvar. (DN)

Hon pekade på att   i takt med bosättningarnas utbyggnad så försvinner tvåstatslösningen allt mer och att Israels ockupation kränker folkrätten.

En eloge till Mona Sahlin som inser att ett erkännande av ett fritt Palestina är ett steg på vägen mot verklig fred i området. Utan ett eget land kommer palestinierna för evigt att leva som flyktingar, utsatta och skyddslösa.

Vad hon mer sa kommer så många andra att skriva om.

I går fortsatte Israel att fälla bomber över Gaza som hämnd för raketbeskjutning. Frågan är. Vem ska skydda den palestinska befolkningen . När kommer det internationella samfundet att få kurage nog att även skydda luftrummet ovanför Gaza från bombattacker mot civila?

SvD Direktrapportera från kongressen. Aftonbladet gör detsamma och de flesta andra större mediahus likaså. SVT- forum sänder direkt.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 comments for “Svenskt erkännande av Palestina?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.