Mubarak sjunger på sista versen.

Mubaraks försök att kväsa det folkliga upproret och tysta journalister har misslyckats. Folk strömmar in till Tharirtorget i Kairo, demonstrationen i Alexandria och flera andra städer.

Fredags bönen är över och Befrielsetorget där tusentals övernattat efter angreppen från mobben ligister och huliganer ledd av civilklädda  säkerhetsmän och poliser  fylls av hundratusentals . Vilket mod de besitter demokratiförkämparna. 1200 skadade varav flera mycket allvarligt och 13 döda rapporteras  från olika källor. Idag vågar sig mobben inte ut på gatorna.

”The feel here is that today is the final day for Mubarak, it’s time for him to go,” Gigi Ibrahim, a political activist told Al Jazeera from Tahrir Square.(Al Jazeera)

The scene of Tahrir right now is incredible. Millions of people praying.(Sandmonkey, Twitter)

PEOPLE WANT: REGIME OVERTHROWN.. chanting in several cities of #egypt LEAVE LEAVE WE DON’T WANT YOU #jan25( Dima Khatib أنا ديمة, Twitter)

Dagen kallas Departure Day syftande på att idag ska Mubarak  avgå.

Många försökte lägga locket på folkets vrede mot Mubarak igår.

Vicepresidenten, premiärministern, Mubarak och Obama avlöste varandra i talarstolarna. Enligt NT arbetar USA i kulisserna för att Omar Suleiman ska efterträda Hosni Mubarak.  Suleiman utnämnd till vicepresident av Mubarak har varit chef för säkerhetstjänsten som organiserat repression och tortyr av egyptier i decennier. En man att lita på för fortsatt amerikansk hegemoni via Egypten i regionen?

Ledande aktivister, människorättsföreträdare och journalister har jagats och fängslats , slagits och några har släppts igen.  Bert Sundström (Svt) var en av de som misshandlades grovt av Mubaraks huliganer igår. Om Suleiman får mandat att leda en övergångsregering vad kommer då att hända med alla de som registrerats  på Tahrirtorget ? Hur går det då med folkets önskan om demokrati och frihet? På Tharirtorget är budskapet tydligt. Mubaraks ministrar ropas upp en efter en som illegitima företrädare för folket.

AL Jazeera Live sänder från Kairo och Alexandria.

Media: AB123456789 ,Ex1234, DN12345, Svd123, Svt1 ,GP123
Bloggat: Jinge, Svensson, Röda Malmö. Röda Lund,M MobergKent Persson, LO-bloggen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Erik Rune
13 years ago

En revolution får inte stanna på halva vägen. Att inte slutföra det påbörjade arbetet leder bara till att den gamla regimen får chansen att ge igen och krossa revolutionen.

Övergångsregeringen får inte hämtas ur den gamla regimen. Övergångsregeringen måste tillsättas av revolutionen.

trackback
Mubarak sjunger sin svanesång…
13 years ago

[…] Jinge,Svensson,RödaMalmö,Röda Berget,Björklund,Annarkia, Ekonomi, Gamal Mubarak, Hosni Mubarak, Kairo, Politik, Tahrirtorget, terrorattack i […]