Israel förnekar sig inte.

Staten Israel beter sig som vilka pirater som helst. Bordar Estelle, ett fredligt fartyg lastat med en humanitär hjälpsändning  med destination Gaza.  Övergreppet  gjordes även den här gången ute  på internationell vatten. Palestinierna i Gaza ska svältas ut är budskapet. All kritik viftas bort  med hänvisning till A-ordet.

I veckan avslöjades en israelisk rapport om hur många kalorier en gazabo behöver för att överleva, Ship to Gaza-aktivisterna menar att det ligger en djup cynism i sådana uträkningar, eftersom det handlar om att överleva, men knappast att leva.(SR)

En stat som bryter mot internationell rätt och dagligen begår övergrepp mot en del av befolkningen  riskerar att så  småningom moraliskt implodera.

Media: SvD 2 GP 2 AB HD Dagen


Andra bloggar om ship to gaza,Estelle,Israelpolitiksamhälle,

Please follow and like us:

  7 comments for “Israel förnekar sig inte.

 1. Thomas
  20 oktober, 2012 at 20:45

  Läs kommentarsreglerna!
  /annarkia

 2. Tomas Simonsson
  20 oktober, 2012 at 22:50

  Vad så många svenskar inte verkar förstå är att Israel är i krig med Hamas. Området är en krigszon. Hamas försöker få in mycket mer än humanitära förnödenheter. Precis som förra gången så hade det inte varit några större problem om ship to gaza hade valt att lägga till i en israelisk hamn och frakta in förnödenheterna i Gaza via lastbil, men eftersom aktionen har propagandistiska syften så vill man inte det.
  Israel har gjort helt rätt.

  • Leon
   21 oktober, 2012 at 09:04

   Självklart skulle de “förnödenheter” som “Estelle” hade ombord, och som nog närmast kan ses som symboliska, lastas av i en Israelisk hamn för att sedan föras vidare till Gaza. Men den israeliska “politiken” visavi Gaza är minst sagt godtycklig så till vida att även varor som utgör “humanitärt” bistånd ibland släpps igenom ibland stoppas. Och kanske t o m medicinska instrument och fotbollar av någon outgrundlig anledning, ansvarig israelisk officer kanske har dåligt morgonhumör, stoppas som varande “militärstrategiskt viktiga”. Alternativt att förnödenheterna om sådär 2-3 år,om ens någonsin, når sin slutdestination då endast ett litet fåtal lastbilar “släpps igenom” vid “gränsen”.
   .
   Man kan ju bara hoppas att all inredning på “Estelle” var fast och att allt bröd färdigskuret och man använt plastbestick. Stolsben, köksknivar och metallbestick har ju en gång tidigare av proisraeliska propagandister betecknats som “vapen”.

   • Thomas
    22 oktober, 2012 at 03:10

    Kommentarsreglerna! /Annarkia

 3. Marcus
  21 oktober, 2012 at 18:27

  TT rapporterar:

  “I fjol slog en FN-rapport fast att överdrivet mycket våld användes vid bordningen, men att marinblockaden är laglig, skriver AFP och Reuters.”

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ship-to-gaza-svenskar-till-hakte_7600646.svd

 4. Thomas
  18 november, 2012 at 06:29

  (Anstötlig kommentar struken)
  /annarkia

Comments are closed.