Piratpartiet agerar sköld för Wikileaks.

Piratpartiet agerar mänsklig sköld för Wikileaks

Om servrarna ligger på ett vanligt webbhotell så är det så klart redan en hög tröskel för att göra en raid och plocka dem därifrån. Men det är ett mycket högre politiskt pris att gå in och börja röra ett politiskt partis servrar. Så vi kan erbjuda dem lite extra skydd och det är de i stort behov av, säger Anna Troberg.

Wikileaks har publicerat en stor mängd dokument som klart visar att kriget i Afghanistan är smutsigare än vad som gjorts gällande från officiellt håll. Civila som fallit offer för kuor och bomber och . Hemliga specialtrupper har jagat talibanledare för att ”döda dem eller ta dem till fånga utan rättegång” har inte rapporterats. Pentagon rasade och vill stoppa vidare publicering och framförallt ha tag på uppgiftslämnaren.

I normalläget ger den svenska grundlagen källskydd då material publiceras under förutsättning att det finns ett utgivarbevis och ansvarig utgivare. Wikileaks saknar detta.

Vi handskas med organisationer som inte följer lagen. Vi handskas med underrättelsetjänster, säger Assange.

Demokrati

Inte så konstigtatt Wikileaks inte sparar loggar och krypterar materialet. samarbetet mella piratpartiet och Wikileaks  bottnar i att de arbetar för   mänskliga rättigheter och demokrati. Då krigets första offer är sanningen skjuter  Wikileaks hål på den officiella fasaden som döljer krigets vidrigheter i Afganistan och Irak. Många länder har varslat om att ta hem sina sodater från Afghanistan . Den svenska regeringen kan i istället tänka sig att förlänga den svenska truppens verksamhet under Nato-befäl.

Tidigare inlägg

Några som bloggat: Nemokrati, Jinge,Farmor Gun, Opassande, Annika Beijbom, Anna Troberg

Media: Svd12, AB 1, DN, GP, Sydsv

Läs även andra bloggares åsikter om ,, , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Balakirev
Balakirev
13 years ago

Jag är emot att Sverige skickar trupper till Afghanistan eftersom det hela styrs av NATO vilket Sverige som tur är inte har något med att göra. Tycker också att det är bra om sanningen om kriget kan komma ut i offentlighetens ljus men din kommentar ”samarbetet mella piratpartiet och Wikileaks bottnar i att de arbetar för mänskliga rättigheter och demokrati” är bland det dummaste jag har hört. Du borde inse att PP förespråkar brottslighet genom fildelning.

Egil Möller
Egil Möller
13 years ago

Balakirev; PP förespråkar ändring av nuvarande lagar, inte brått mot dem. Detta är f.ö. något alla partier ägnar sig åt – lagstiftning är faktiskt själva grundbulten i en demokratisk rättsstat.

PP förespråkar nödvändiga ändringar för att garantera mänskliga rättigheter och demokrati – tillåten s.k. fildelning är en yttersta konsekvens av att alternativet vore automatiserad övervakning av privat kommunikation, något som inte är förenligt med en demokrati.