Vi bor i ett hus som läcker…

 Bo i ett hus som läcker betyder i klartext för det första en oro över om vattenintrånget når ner till vår bostad, för det andra instängdheten att leva bakom ställningar som skymmer ljus och sikt och för det tredje buller av hammare och slagborr.

Analyser och åtgärder är påbörjade. Hur det landar til slut får framtiden utvisa.En plåtslagare menade att Skanska haft för bråttom när huset byggdes. En omskrivning av  det som annars kallas byggfusk?

Det läcker/har läckt vatten genom taket men också på vissa håll vid fönster. Flera bostadsrättsinnehavare är drabbade . Än så länge har vi skonats. Vi har haft drag under vårt sovrumsfönster. Glipor vid list och i parkett fogades. Först efter tvåårsbesiktningen togs listen bort varmed det visade sig att fog saknades vid infästningen av fönstret. Någon fuktmätning ansåg besiktningsmannen inte behövdes. Jag hoppas han har rätt.

Vad jag förstått avser nu Skanska att mäta fukt vid husets samtliga fönster.  Vårt sovrumsfönster har vid ockulär besiktning (av oss) sprickor i fogen ovanför fönsterlisten på utsidan. Fönsterblecken under fönstren ska bytas ut med bredare och fogar vid fönster kollas upp har det sagts.

kökFler än vi har haft mängder av fel inne i bostaden, fel som rättats till efter hand. Min undran blev efter några varv:

-Vad kommer härnäst? Är det slut nu?

I veckan trodde vi att den sista anmärkningen  fixats.  En list som skruvats fast en bit ovanför golvet hade flyttas ner och lämnat ett hål i fogen mot väggen. Den färg som skavts av hade en målare utan att först spackla målat ett tunt lager färg över. Snickaren löste det med att förutom foga över hålet också lägga en fog rakt över och på listen.   Det blev bara för mycket.Bör kanske påpeka att en del fel, som ventilationen, draget under fönstret, murbruket i duschen, tapeten mfl fel, har fått göras om två eller fler gånger. Till slut fick vi helt enkelt nog.  Vi kontaktade en målare  utanför Skanska och betalar ur egen plånbok.  Bagateller kan tyckas med tanke på vad som pågår/ pågått längre upp i huset där vatten läckt in hos någon t om för tredje gången.

Nu gör Skanska vad de kan för att täta huset sägs det. Annat vore väl sjutton! Två månader till med ställningar utanför fönstren får vi leva med. Hur det kommer att höras när fönsterblecken byts ut vågar jag inte fundera över.

Efter allt som hänt ger huset dåliga vibrationer. Antalet fel som åtgärdats inne i vår lägenhet har jag tappat räkningen över. Allt eftersom har känslan av att här kan vi inte bo kvar växt sig starkare.   Hur det blir beslutar vi när Skanska  vidtagit alla nödvändiga åtgärder och tätat huset.

Vi har bytt bostad ett antal gånger och oftast flyttat in i nybyggt. Något liknande som detta i brf Vitsippan har vi aldrig varit med om.

image

Inlägg 10 av 100 i #Blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
9 years ago

Ledsamt! Inget att vänta på. Flytta så snart ni kan.

Anton
Anton
9 years ago

Återköp?