Undgick frysskador och …


…kom hem med en robot. Kanske var det kylan som fick mig att slå till.

17 minusgrader, 7 december 2012, utsikt från balkongen på Hisingen

I fredags morse var det kallt. Riktigt kallt.  Vid nio på förmiddagen låg temperaturen fortfarande så lågt som -17 C på norra Hisingen. Bara några grader varmare under dagen.

  Nog finns det risk för frysskador om man inte klär sig rätt.  Dubbla kalsonger rekommenderade Göteborgs Posten.  Själv har jag dessutom burit dubbla tröjor under en ullkofta plus varm duffel och tights  i ull under långbyxorna. Varmt på huvud,händer och fötter.

Vad jag saknade  var en rånarluva eller liknande . Iskall luft rakt ned ilungorna kan inte vara hälsosamt. Kommer snö som SMHI lovat blir en sådan anordning ett måste.

De flesta verkade annars hålla sig inomhus en dag som denna.  Ett klokt beslut. Det blev en perfekt dag att beta av en rad inköp på närmsta köpcenter i ett nästan folktomt Bäckebol.

Där stod hon mitt på golvet   rund och grann och pockade på min uppmärksamhet. Min egen lilla Rut en  rund Robot som fixar golven.    Kunde inte motstå en alldeles egen Rut.  Tog henne under armen och travade iväg till  kassan. Där   skakade kassören beklagande på huvudet då jag frågade efter avdraget. Något  Rutavdraget för min Rut erhöll jag inte. Med moms blev hon dyr men egentligen en ganska billig städhjälp i längden. Eller?

Några frysskador fick jag i alla fall  inte  men väl en robot, en alldeles egenägd Rut som nu står på laddning över natten. Vad kan då snön som väntas ställa till med?

Foto: Annarkia

Media: GP1,2, DN1,2,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments