Retorik som vilseleder.

 Alliansregeringens partiledare gör sken av i en debattartikel på Dagens Nyheter att man ska satsa på pensionärerna.

”Sveriges pensionärer får sänkt skatt 2013 eller 2014”

[…]

För den med inkomstgrundad pension kommer höjningen att hamna på runt 3,5 procent nästa år och garantipensionärerna kommer att få sin pension uppräknad med 2,8 procent.

Vad man avhåller sig från att informera om är att pensionärerna har fått sänkt inkomst med över sju procent de senaste två åren.  Partiledarna får det istället att  låta som att pensionärerna får det bättre.  Det är i högsta grad  vilseledande. Löftet som gavs till pensionärerna i valet 2010 skjuts på framtiden med brasklappen- om de offentliga finanserna så tillåter sänks skatten 2013 och 2014. Ekokammaren spär på och agerar skyddsval åt alliansen. TV4 Nyheterna hänger på med rubriken  -Regeringen satsar på pensionärerna . Expressen skriver -Skatten ska sänkas för pensionärerna.

Faktum är att KD fick vika sig för de övriga.. En sänkning av pensionärsskatten lades åt sidan till förmån för billigare krogbesök.

Detta har man mage att kalla en ansvarsfull ekonomisk politik. Hur många gånger ska den moderatstyrda regeringen komma undan med att kalla försämringar för de sämst ställda för en ansvarsfull ekonomisk politik?

Bloggat: P Andersson, M Moberg,Krassman

Media:DN12, Nyheterna, SvD, SVT, Expr123, SR, GP, Ab123, DN34
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Martin Moberg, Kent Persson, Sandro Wennberg, Thomas Böhlmark, Kris Krassman, Ola Möller, Annarkia, Ett hjärta Rött, P-O kjellberg, […]