Nyliberalism som agenda.

När utrymmet i ekonomin ökar sänker alliansen skatter och litar på att marknaden sköter resten.

Förslagen är enklare regler för när utländska experter kan få lägre skatt, så kallad expertskatt, att utöka företagens avdragsrätt för forskning och utveckling samt generösare villkor i den så kallade förenklingsregeln – som låter företagare ta ut mer vinst ur sina bolag utan att pengarna beskattas som lön.(Ekot)

Järnvägen fick ett ynka tillskott på 800 miljoner istället för de 2,5 miljard under 10 år som Trafikverket anser behövs för att lösa problemen. Varför, är vi många som undrar. Här har vi en förklaring. Personer som rekryteras utanför Sverige och tjänar mer än 85 000 i månaden blir med regeringens förslag när de plockar ut lön ur företagen experter och ska beskattas efter lägre taxa.  Företagare ska kunna kalla lön för vinst och komma undan med lägre skatt. Sedan ska marknaden sköta resten.

Kan man lita på en regering som säger sig måna om välfärden när den steg för steg monterat ned den välfärd som generationer före oss byggt upp? Inget tyder på att det blir mer än  kosmetiska i den sjukförsäkringsreform   som satt svårt sjuka en mycket svår sits. Regelverket ökar utanförskapet när alltfler utförsäkras.

Kommer vårpropositionen att kompensera de nedskärningar som gjorts inom skola, vård och omsorg.   till skola och äldreomsorgen? Tror knappast det. Skattesänkningar i nyliberal anda utgår ju ifrån att marknaden läker alla sår.

Media: AB 1,DN, Eko, Ex, GP ,Svd,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ;

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments