Nya hål i grekernas svångrem.


Vad kommer att hända nu?  Aten i lågor efter våldsamma protester mot EU:s sparpaket.

Sent söndagskvällen tog parlamentet i Grekland det av IMF, EU och ECB beordrade sparpaketet.  Konkursen skjuts på framtiden men löser knappast problemen. B Sparpaketet innebär att IMF, EU och ECB beordrar en svältande att dra åt svångremmen ännu ett hack.

Hur kommer människor som redan sett sina löner dras ned till ett minimum och redan är hårt pressade  reagera på parlamentets ja till ett sparpaket som kommer att slå hårt mot gemene man. Nu ska  Protesterna idag riktades mot att  vanligt folk kommer att få  betala för de rikas spekulation och vägran att betala skatt . Hur åtstramningarna som kastar ut människor i arbetslöshet ska kunna få fart på en stagnerande ekonomi är en gåta.

Vem står nu på tur att få bita i EU:s sura äpple? Italien har ju redan fått smaka på. Blir det Portugal, Spanien och/ eller Irland?
Mitt i allt elände ska Sverige gå med i Europakten för hålla i snaran då fler åtstramningar ska dikteras.  Vad som benämns stabila finanser som i praktiken innebär åtstramning , sänkt välfärd och ökad arbetslöshet i ett flertal länder som redan har stora ekonomiska problem ska enligt Reinfeldt   rädda svensk exportindustri. Det är nyliberal ekonomisk politik  ett nötskal.

Bilden från Rom 15 oktober  2011

Foto:  Jesper

Bloggat: Jinge, Svensson

Media: svt sr dn12 svd1234 e24 ab1 ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 comments for “Nya hål i grekernas svångrem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.