Något nytt under solen?

Alliansen bäddar för ett regeringsskifte.

I går kom en försmak på vad regeringen vill satsa på i årets vårproposition om budgeten.  Vi skahyra i andra hand  och dela på existerande bostadsyta. Låter det som om bostadsbristen försvinner? Nej, tänkte väl det.

Idag kommer en avsiktsförklaring i form av en debattartikel i Dagens Nyheter från de fyra partiledarna i alliansen. Fortfarande har de inte lärt sig att lyssna på kritik. Istället fortsätter de att hävda att arbetslinjen fungerar. Den är budgetens huvudrätt. Sänkta arbetsgivaravgifter för att fixa ungdomsjobben  har ju inte hitintills fungerat men sänkas ska de ändå. Nystartsjobb är det en fin omskrivning av Annie Lööfs förslag om att sänka ungdomslönerna?

Och så detta med att reglerna i sjukförsäkringen är ett incitament för att jobba. I klartext är sjukersättningen för hög vill folk inte jobba även om de kan. Samma gamla unkna människosyn som vanligt. Misstro istället för tilltro.  Att det sedan visat sig att det där fusket som alliansen viskat om inte existerat är en annan sak.

Summa summarum inget nytt under solen. Då vet vi det! Bra! Nu ligger fältet öppet för oppositionen. Vad har de månne gömt i säcken?

Media:  SR, SvD, Arbetarbladet, Dagens ArenaLänstidningen, DN 1, 2, Piteå-tidningen, SvD, Flamman & P Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments