Hur tänker Eva Hamilton på SVT nu då?

 På eget bevåg lägger SVT ut allt sitt innehåll på Internet.

svtDå det är möjligt att ta del av materialet via dator och surfplatta ska de verktygen avgiftsbeläggas som en TV-apparat. Dator är svårt att klara sig utan. De mesta sköts ju den vägen idag. Kommunikation, betalningar, tidsbeställningar etc. Om vi ska tvingas betala för alla de tjänster som är möjliga över Internet skulle inte många ha råd att ha kvar sin dator.

Nu betalar nästan alla i det här landet TV-licens. 97% lär det vara så egentligen är det inte mycket att orda om. Betalar Du redan en TV-licens ska datorn eller läsplattan inte avgiftsbeläggas som en TV . Din smartphone undantas i alla händelser. Så när en kontrollant ringer på dörren och Du säger att – Nej TV har jag inte och denne svarar  -Jag hör ju att du lyssnar på ett program svarar Du givetvis att det är din smartphone du har på för full styrka. Eller?

Skämt åsido. Jag har inget emot Public Service.  Om nu nästan alla har en TV och/eller en dator varför inte finansiera Public Service skattevägen? Eller när det gäller SVT-play kräva  inloggning med  avgift om Du saknar TV-licens?

MediaAB, DN1234,GP1, SR, SVT12SvD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Kerstin
Kerstin
11 years ago

Det är den nuvarande regeringen som 2007 beslutade att TV-avgiften skulle vara teknikneutral.