En kursändring är ett måste!


En gnagande oro i magen vill inte ge med sig. Nej det handlar inte om min hälsa eller oro för närstående.

Oron handlar om vart vårt samhälle är på väg och om kursen kan ändras.

Valet i september närmar sig med stormsteg. Två mandatperioder med en moderatstyrd regering har satt sina spår. Skapat djupa sår i den svenska modellen och orsakat ett systemskifte av gigantiska mått.

imageDen svenska modellen har havererat. De system som byggts upp av generationerna före har rivits ner. Allt under locktoner om ett bättre samhälle ett mer inkluderande samhälle med minskat utanförskap. Det är vad alliansen lovat två val i rad och också fått väljarnas förtroende att genomföra.

Idag sitter vi med facit i hand. Skolan, vården och omsorgen har kapsejsat allteftersom privatiseringen av välfärden fortskridit. Utanförskapet har ökat på grund av en politik som bygger på den negativa människosyn som kännetecknar alliansen. Socialförsäkringarna vars syfte var att ge trygghet vid sjukdom och arbetslöshet har rivits i trasor och allt fler har hamnat i fattigdom. Chicagoskolans ekonomer har fått fritt spelrum under den moderatledda regeringens vingar.

Tre socialdemokrater skriver idag  om hur den svenska modellen varit under attack under alliansens åtta år vid makten.

Kommer socialdemokraterna att vända skutan om de vinner valet? Lappa och laga vänder inte ett sjunkande skepp! Det krävs en helt ny kurs för att vända ett systemskifte. Kommer och vill socialdemokraterna att axla den rollen? Mycket talar för att så inte kommer att bli fallet.

1897919_716563325053560_5522893776814074902_nNöjer Du dig med ett ansiktslyft och lite kosmetika? Jag gör det inte! För mig är solidaritet, rättvisa och jämlikhet det som kännetecknar ett friskt samhälle, ett samhälle där alla inkluderas. Det var vad mina föräldrar, bägge socialdemokrater fick mig att inse.Frågan är om de skulle ha lagt sin röst på det socialdemokratiska partiet om de levt idag? Jag är inte så säker på det.

Det finns endast ett parti som går i takt med opinionen. En opinon som vill värna välfärden och kan tänka sig skattehöjningar för att återta vad som rivits ner.

Sju av tio tillfrågade vill förbjuda vinstuttag inom vård, skola och omsorg, enligt Som-institutets rapport.
[…]
– Även bland dem som själva valt ett privat alternativ är en klar majoritet emot vinstutdelning. (DN)

Vänsterpartiet är det enda parti som som insett att vi inte är till salu och att vinster därför inte hör hemma i välfärden.

Illustration: Erik Rune

Media: DN,ETC,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments