Cirkus Muller i repris?

Hovrätten sa ja till en rekonstruktion av SAAB och räddade därmed företaget för en väntad konkurs. Nu kan den statliga lönegarantin betalas ut och de anställda få ut sina innestående löner.  Så långt så väl.

Det var med stor tvekan hovrätten gav sitt ja till en rekonstruktion.  Av uttalandena att döma är det tveksamt om en rekonstruktion kan rädda företaget. En som jublar måste ju vara Muller.  En rekonstruktion innebär att Viktor Muller blir av med skulder än en gång och att alla de underleverantörer  som som SAAB är skyldig pengar får stå tillbaks. Frågan är om det kommer att rulla några nya SAAB bilar från bandet i Trollhättan och om så blir fallet vågar någon köpa?

Men det finns en möjlighet att det kommer att fungera. Det är den bedömning hovrätten gjort. Och den möjligheten är det bästa både anställda och leverantörer har att hoppas på.(AB)

Undrar hur de anställda känner sig innerst inne.  Lättnad över respiten och hopp för framtiden eller en stegrande oro inför att i slutänden bli av med jobbet?

Media: dn123 svd12 ab ex1 gp1 sr svt1


Andra bloggar om saab, samhälle, politik & Jinge,  M Moberg, Röda Malmö

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments