Attendos hutlösa girighet.


Aftonbladets granskning av välfärdsföretagen gör mig beklämd.

Missförstå nu inte. Granskningen är angelägen och nödvändig.  Det är resultatet som gör mig mörkrädd. Högste chefen för ett av de mer kritiserade bolagen Attendo  har fått regeringens förtroende att vara rådgivare i välfärdsfrågor. Han är t om enligt Alliansfritt Sverige ansvarig.

Chefen för ett företag som systematiskt tillskansat sig medel som borde gått till vården av gamla, omsorgen av personer med funktionsnedsättning och jourhem och boende för  ensamkommande flyktingbarn och asylsökande ger regeringen råd.

Tidigare chefer för verksamheten berättar om en medveten plundring. De gav falska uppgfter  vid förhandlingar med kommuner och landsting för att komma över våra gemensamma skattepengar och att de fick bonus för att göra nedskärningar.

De vittnar om att de ”skulle leda löneligan”, att de ”ljög i upphandlingarna” med kommuner och landsting för att komma över våra gemensamma skattepengar och att de fick bonus för att göra nedskärningar. De tvingades säga upp människor som jobbat tillräckligt för att snart ha rätt till en fast tjänst och de drog ner på maten till ensamkommande flyktingbarn för att hålla en vinstmarginal på 20-30 procent.(Alliansfritt Sverige)
Detta görs med politiskt ansvarigas goda minne! Så behandlas svaga grupper i dagens Sverige. Det är rent ut sagt för jävligt! När ska detta få ett slut?
Är det bara vänsterpartiet som inser att välfärden inte kan och aldrig får vara till salu? Så  naivt att tro att vinst kan göras utan att välfärden tar stryk.
Det är de gamla, eleverna, sjuka, flyktingbarnen som får betala priset då riskkapitalbolagens giriga händer plundrar välfärden på skattemedel, helt i enlighet med den nyliberala doktrinen. Vilket sjukt system!
Frågan är  vem  välfärden och resurserna som går till välfärden egentligen ska vara till för?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments