Centerpartiet mot vägs ände?

Centerpartiet , ett parti som sålt sin själ och som får plikta med sviktande väljarunderlag.


Finns det något svenskt politiskt parti som genomgått en så stor förändring som centerpartiet?  Från att ha varit ett parti som stod upp för miljön, småskalighet och decentralisering är centerpartiet idag ett parti som styrs av Stureplanscentern. Ett parti som gjort en helomvändning och som säger inte bara ja till kärnkraft utan mer kärnkraft och som för en uddlös miljöpolitik. Ett nyliberalt parti som lämnat hela sin sociala bas i sticket.

Inte undra på att väljarna överger centerpartiet. Med en partiledare som Annie Lööf som aldrig gjort ett rejält handtag i arbetslivet, en ung politisk broiler som förespråkar sänkta ungdomslöner och en brutalare arbetsmarknad, verkar det vara  partiets sista färd mot vägs ände.

1973 fick centerpartiet 25 % av rösterna. I demoskops väljarundersökning hamnar centern idag under 4-procents spärren till riksdagen.

Bild: Erik Rune

Media: DN 23 SvD 234 AB 234 GP 23


Bloggar om centern, centerpartiet, annie lööf, almedalen, samhälle, politik,

  2 comments for “Centerpartiet mot vägs ände?

  1. Joanna
    6 juli, 2012 at 22:48

    Såg du Annie Lööfs tal i Almedalen i dag? Kan inte ha lockat några nya väljare.

    • 7 juli, 2012 at 17:41

      Lööf genomförde sitt tala som en mekanisk docka utan inlevelse. Det var nog tungt att gå upp i talarstolen efter beskedet om att partiet rasat ner under riksdagsspärren.

Comments are closed.