Björklunds sista tal i Almedalen?

Det kan inte ha varit kul att vara i Jan Björklunds kläder igår. Ungdomsförbundet vill ha bort honom och C Hamilton vill radera hela folkpartiet.


Ingen är så ledsen som en ledsen folkpartist. Jan Björklund vaknade i går upp till att Liberala ungdomsförbundet krävde att han ersätts med Birgitta Ohlsson. Dagen innan hade partiprofilen Carl B Hamilton (FP) föreslagit att man borde lägga ner partiet och i stället gå samman med de övriga borgerliga. Jan Björklund kunde haft en bättre dag i Almedalen. Hans största problem är dock varken avgångskrav eller Carl B Hamilton. Det är att skolfrågan har glidit honom ur händerna.(AB)


Under Björklunds mandat har folkpartiets socialliberala ådra nästan helt suddats ut till förmån för krav och hårda tag. En ökenvabdring från en positiv människosyn och tilltro till människors möjlighet att förändras till en syn som hör gårdagens samhälle till. Ordning och reda, regler, disciplin och sanktioner.

I talet i Almedalen framgick att han vill höjd a-kassa och slopande av differentierade avgifter sak betalas med en urholkning av turordningsreglerna. I ett nafs fick han såväl moderaterna som LO emot sig. Moderaterna vill behålla a-kassan som den är medan LO tillbakavisar en förändring ab turordningsreglerna.

Som fd lärare applåderar jag förslaget om att förstatliga skolan igen. Kommunaliseringen har varit ett otyg som skapat en lekstuga för klåfingriga kommunalpolitiker.

 

Bild: Erik Rune

Media:ab1234 dn1234 gp12  svd1234 ekot12 & Jinge & M Moberg,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments