Yttrandefriheten är ovillkorlig . Vi har vi rätt att tycka, skriva och säga vad vi vill så länge det inte handlar om hets mot folkgrupp. Baksidan är att människor kan känna sig kränkta och trampade på. Därför är rätten att gå i svaromål och kritisera också en ovillkorlig del av yttrandefriheten.
Vi kan inte förbjuda ett konstverk men har rätt att ifrågasätta , kritisera och det viktigaste att ifrågasätta motivet bakom . Andreas Malm skriveri ett inlägg i Aftonbladet: Farligt att helgon-förklara Lars Vilks och pekar på på Vilks långvariga islamofobiska verksamhet.
Debatten som följt i spåren av Vilks rondellhund har fokuserat på något så självklart som yttrandefriheten . Där stängs dörren och röster som höjts för att ifrågasätta motivet misstänkliggörs. Demokratin mår väl av att dörren hålls öppen och tillåter en levande och ifrågasättande dialog.
Följ ett intressant tankeexperiment om vad som skulle kunna hända om man tillverkade en skulptur som provocerar majoritetsbefolkningen i Sverige.
Tidigare inlägg: Vem hotar vem och vad?
Läs även andra bloggares åsikter om Lars Vilk, rondellhund, yttandefrihet, rasism, islamofobi, politik, intressant
[…] Aftonbladet, Expressen, Politik, Rasism, Främlingsfientlighet, Islam, Muslimer dn1 svd12 ex1 ab1 annarkia t Etiketter:Aftonbladet, Expressen, Fredrik Malm, Främlingsfientlighet, Islam, Jan Helin, Jihad […]