Smögen en turistmagnet på västkusten, bilder.

Mitt under semestertid är det fullt av folk och båtar utefter Smögenbryggan.

Helt hysteriskt kan tyckas då trängseln i vissa passager är total och utrymmet på bryggan minimalt. Smögen är ändock Smögen. Inget slår Smögen! Ljuset är fantastiskt så som det vanligtvis är så här långt ute i kustbandet.

Några bilder från dagens besök på ön.


Jag tog mig över till Smögen till fots. Utsikten från bron är vidunderligt vacker.

Tyvärr är det numera kraftig trafik över bron. Med kameran i handen stänger jag av omgivningen och efter en stund märkte jag inte av trafiken.

Den gamla träbåten går mellan Kungshamn och Smögen. Om sommaren är den alltid full  med turister. Husen i bakgrunden är nyligen uppförda. En lägenhet här kostar åtskilliga miljoner.

Bilderna ovan(4-6) är tagna från Smögenbryggan.

Bryggan är välbesökt. Tur att jag återerövrat storstadspulsen och förmår att stänga av omgivningen och ändå manövrera mig fram utan att krocka med människor runt omkring. Vid vissa passager utefter bryggan är det minst sagt trångt. Värre lär det bli när rean i alla sjöbodarna med kläder och prylar startar.

Båtarna låg packade utefter Smögenbryggan den ena större än den andra. Det känns som folk gärna lägger till vid Smögenbryggan för att bli sedda. Man kan t om hyra båtar som ligger vid bryggan utan att kasta loss sägs det. Om det finns någon sanning i det vet jag inte. Hur som jag gillar att flanera utefter bryggan  och stanna till och ta en bit mat innan vi lämnar folkvimlet och vänder tillbaks till lugnet vid vårt sommarhus.

Foto: Annarkia

Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments