I väntan på sommaren.

Vad sägs om att följa vårens inträde och övergång i sommar på nära håll från morgon till kväll?

Det är precis vad vi bestämt oss för. I går tog vi helt enkelt ”sommar” packade bilen full och styrde mot kusten .Jag har mestadels missat den nymornande grönskan som spirar om våren för att plötsligt explodera i full blom. Mitt i city och asfaltsdjungeln är det lätt hänt att våren passerar oförmärkt undantaget bytet av ”garderob”.

Vi har precis landat på kusten, packat upp och ställt i ordning och kollat att de som lånar vår lägenhet i stan hittar allt och också gjort sig hemmastadda. Tänk vad skönt livet kan vara. Avgaserna och stadens ljud och buller utbytt mot saltmättad luft så lätt att andas och tystnaden innan alla sommargäster hittar hit. Jag riktigt känner hur knoppar på buskar och träd ligger i startgroparna för att öppna sig helt mot ljuset efter vinterns dvala. Att vistas här den ljusa perioden är guld värt. Förra året var det sommartemperatur och sommarklänning som gällde. Idag 12 grader kallt , tröja och jacka. Men på Valborg då kommer värmen. Då firar vi ljusets och vårens återkomst.

Fjärilen gillade mina pärlhyacinter och ville aldrig ge sig av. Jag har alltid lika svårt att välja vilket foto som ska infogas så jag tar den lätta vägen och …

Foto: Annarkia
Media:   svt, svd dn, ab ,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
12 years ago

Väldigt fina bilder!