Värmeljus för att hålla kylan borta.

Vi tänder ljus inte för att det snart är jul. Massor av värmeljus för hålla värmen.

Vi fryser och det fjärde vintern i rad. Vi flyttade in i nybyggd bostad 2012 och har frusit varje senhöst och vinter sedan dess.

I bästa fall när solen skiner dagtid har vi strax över 20 grader max. Om det är plusgrader vill säga. På kvällen krävs extra värmefläktar plus värmeljus om utomhustemperaturen faller ner mot några plusgrader eller lägre.

Inget fel på radiatorerna lät Skanska meddela HSB idag trots att vår fastighetsskötare från HSB mätt och konstaterat att vi inte får den värme vi de facto betalar för.

Det var fö samme man från Skanska som tidigare påstod att den hängande balkongdörren var felfri. Det konstaterade han den gången i telefon. Idag hänvisade han till en tidigare loggning av värmen.
Skanska förnekar sig inte. Nu står hoppet till HSB. Igen!

16/Blogg24

Please follow and like us:

  2 comments for “Värmeljus för att hålla kylan borta.

 1. 17 december, 2016 at 12:48

  Det kan också vara så att hyresvärden medvetet håller temperaturen nere av snålhet. Så var det i hyreshuset jag bodde i tidigare. Numera bor jag i en egen villa och kan justera värmen efter eget önskemål. Dessutom har vi en öppenspis som ger både mental och fysiskt värme.

  • 17 december, 2016 at 15:30

   Det är en bostadsrätt. I vissa lägenheter är det >23 i några 19 vilket tyder på att injusteringen av termostat och returventil för att reglera flödet gjorts felaktigt eller slarvigt. Det är svaret vi fått av en oberoende välrenommerad VVS ingenjör. Inget vi själva kan eller gör eller ens kan låta göra. Huset stod klart 2012.
   Vår styrelse äger nu frågan och har meddelat att mätningar ska göras i alla lägenheter under januari för ev vidare åtgärder som föreningen får bekosta. Detta trots förlängd garantitid pg av byggfusk med otätt tak och felaktiga fönsterbrädor.
   En segdragen historia detta. Under tiden brassar vi på med värmeljus och två värmefläktar.

Comments are closed.