Majorna och Slottskogen lockar, bilder.

En dag i nostalgins tecken, på promenad i Majorna och Slottsskogen.

Igår besökte vi gamla ”jaktmarker”. Det blev en lång promenad genom vårt gamla kvarter och intilliggande Slottsskogen. Tänk vad synbilder väcker minnen. I ett av husen  på bilden bodde jag under min studietid på Göteborgs universitet. Då en halvmodern lägenhet idag reparerad och moderniserad.

ekedahlsgatan

Den lägenheten behöll jag länge, länge efter att vi flyttat till Jönköping. En flytt som skulle vara cirkus ett år var tanken. Nu blev det inte så utan några decennier hann passera innan vi återvände till Göteborg.

Slottsskogen ligger alldeles bakom husen. En lunga mitt i stan och  välbesökt året om. Då på den tiden hände det att jag packade ner såväl böcker som katt och slog mig ner på en ostörd plats i parken för att plugga.

slottsskogen2

Nu så här några månader före lövsprickningen riktgt känns lugnet inför anstormningen då vårsolen börjar värma och krokusar och andra tidiga växter tittar fram.

Klart vi tog en fika i en av ställena som huserar i Folkepubliken Majorna vid Mariaplan. Nog skulle det vara kul om vi kunde hitta en bostad i den här stadsdelen som är synnerligen speciell inte bara för att mina föräldrar  bodde här och en period också min syster. Amosfären är annorlunda jämfört med  nybyggda stadsdelar. Majornas gamla bebyggelse har bevarats,Landshövdingehusen har reparerats och dassen på gårdarna är för länge sedan ett minne blott.

Arbetarstadsdelen är idag en typisk hemort för välutbildad medelklass. Här har vänsterpartiet, miljöpartiet och möjligen också femnistiskt initiativ  fö ett av sina starkaste fästen.

Nog känns det som det här är min stadsdel.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
9 years ago

Vacker bebyggelse att titta på utifrån men mindre kul att bo inne i. Lyhört till tusen!!!