En temperatur som faller såväl utom- som inomhus.

Höst och ruskväder är norm så här års på framsidan. Vad som inte borde vara det är en inomhustemperaturen som slår följe med vad som sker utanför dörren.

Kanske ska vara glad över att regnet och vätan stannar därute och inte sipprar in innanför väggar och fönster. Igen. Jo det har hänt mer än en gång i våningar ovanför. Nåväl får  dra på raggsockor, pälstofflorna, yllekläder och halsduk och gilla läget.

Nej, nej och åter nej. Aldrig i livet att jag gillar det här läget. Kallt, kalla element och det sjätte året i rad minus ett år förrförra året.

Felinställt värmesystem som ska ha justeras och som enligt vår styrelse behöver 14 dagars kyla för att gå i gång. Ett jäkla skämt som en granne utropade för en stund sen.

Flödet i våra element är inte justerade rätt! Så är det. Kunde inte göras i vintras innan hela systemet justeras. Nu väntar vi igen på att detta ska ske. Under tiden fryser vi.

En dosa har nyligen  satts in i alla lägenheter för att hålla koll på värmen. Fjärravläses.  Vad hjälper det när vi en efter en tvingas köpa in och sätta på extra värmefläktar. Har naturligtvis anmält att vi gör så och att dosan därför inte ger en rättvis bild av läget.Den sitter dessutom på en vägg som är varm p g av vattenrören bakom.

Flytta säger någon. Vad jag hört är fyra lägenheter på gån att tömmas i vårt hus. Tänker att för vår del får vi åka till sommarhuset och vänta ut de fjorton dagarnas kyla för att se om styrelsens utsaga om värmesystemet slår in. I sommarhuset reglerar vi själva värmen och behöver inga yllekläder eller pälstofflor.

Vad det är för hus vi bor i? Fem år gammalt hus med HSB som byggherre och Skanska som huvudentreprenör.

Andra  om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments