Tänka positivt i ett hus som läcker.

Tänk positivt! Undvik energitjuven! Det är två deviser som underlättar och gör att vi mår bättre. Men inte alltid lätt att följa.

Visst mår vi bättre om vi kan fokusera på det som är positivt och gör oss av med eller åtminstonde umgås sparsamt med den, de eller det som tar vår energi. Lätt att säga men inte alldeles lätt att i alla lägen göra.

Var hittar man det positiva i att bo i ett hus som läcker? En bostadsrätt som kostade skjortan i ett två år gammalt hus? En bostadsrätt där hantverkarna har stått på kö  för att åtgärda fel på fel. Nåja, alla har de gjort sitt jobb. Nu återstår endast ett anmält fel.

Än så länge har vi inte märkt av vattenintrång och fukt som finns högre upp och vid sidan. På tisdag får vi domen. Då är det dags för  fuktmätning hos oss.

Det gäller att ”hålla näsan över vattnet”. Det är ju inte helt lätt att fly en bostad som knycker energi så där på studsen. En bostad som är  omgärdat av ställningar och där fukt konstaterats i väggar och fönster i flera lägenheter lär inte vara lättsåld. I alla fall inte förrän allt ordnats upp..

fönstretNu gör Skanska allt för att rätt åtgärder ska vidtas. Inga begränsningar, kosta vad det kosta vill  sägs  det. Det är ju positivt. Kanske blir det i slutänden så att vi kommer att bo i områdets säkraste hus som en av våra grannar sa. Kanske, kanske visar det sig att vi tillhör de som har en kruttorr lägenhet redan idag.

Ställningarna som skymmer sikten har jag vant mig vid och utgör  inte heller hinder för ljusinsläppet. Med ställningar utanför fönstren  gick dessutom  fönsterputsningen lätt som en plätt. Kändes som jag hade livlina på. Det är faktiskt annars lite av ett företag och t om äventyr att putsa stora fönster en bra bit ovan mark när fönsten går från golv till tak.

Se där! Visst finns det ett och annat positivt att hitta även när det ser becksvart ut.

Ni som läser detta  håll nu tummarna på tisdag. Jag vill ju inte att mätningen visar värden som indikerar fukt.  Det tror jag inte heller blir fallet. Man ska inte ta ut något i förskott heter det ju.

Foto: Annarkia

imageDag 21 i #Blogg100
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments