En positivt möte med akutsjukvården.

En kort personlig och privat  betraktelse över en bit av Sverige jag trott gått förlorad. En sjukvård efter behov som ger trygghet när något går galet.Den finns i alla fall i norra Bohuslän.

En längre tid har min höger fot krånglat och de senaste veckorna svullnat under dagen för att se nästan normal ut efter en natts sömn. Inget jag tagit på direkt allvar trots smärtan som kommit och gått. Det går väl över har jag tänkt men ändå fixat tid hos ”min” ortoped efter semestern i augusti

Jag är van vid smärta efter alla snedlandningar i den gymnastik på elitnivå som var mitt liv för många många år sedan. Skador som aldrig fick läka ordentligt då man skulle på direkt efter att ha voltat och skadat sig ger sig till känna när man blir äldre har jag dyrköpt fått erfara. Men stryktålig är jag som sagt, på gott och ont.

I går när jag reste mig ur fåtöljen efter ett antal timmar framför datorn gick foten inte att känna igen och skon  hade liksom krymt på något underligt sätt.  Ordnar sig tänkte jag och gick till sängs.  Min fot som alltid sett hyfsat avvsullen ut om morgnarna var tjock och grann i morse och vaden domnade mer än tidigare . Jäklar vad skrämd jag blev. Ringde Sjukvårdsupplysningen och blev sittande i kö utan frukost. Sedan gick det snabbt när jag väl kom fram. Inom en och en halv timme hade jag en tid på akuten i Strömstad och om de och det och det skulle inträffa var det bara att ringa 112. Blodpropp i benet? Jag? Jäklar vad rädd jag blev men samtidigt tacksam för snabbt agerande. Ett fantastiskt mottagande på sjukhuset och en kunnig läkare konstaterade att nej någon propp är det inte. Vilken lättnad! Efter en lång föreläsning   om vener ,artärer och klaffar som inte sluter tätt och  vikten av att inte sitta stilla för länge kunde jag pusta ut. Kände mog en aning dum må  jag säga men så himla tacksam över effektiviteten inom vården. Jag är ju inte ens skriven på orten. Att något är fel med foten och benet under knät är klart men det får vänta till augusti.

Så Du som läser detta. Gör inte som jag sitt inte stilla för länge framför datorn eller TV:n.  Det kan  gå illa om man har otur. En blodpropp slår ju till som en blixt från klar himmel utan förvarning i värsta fall. Och har man då en rad symtom bör man ju fatta att det är musklernas rörelse som pumpar tillbaks blodet till hjärtat. Eller?

Om någon undrar hur det kommer sig att jag satt massa tid framför datorn sent i går kväll och framåt småtimmarna så var det helt enkelt så att jag fixade layouten på min blogg.  Jodå det tar tid och är också ganska kul men tycker som sagt inte min fot.

Idag blir det inget mer inlägg utan istället en promenad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
13 years ago

Vad bra att sjukvården fungerade!