Ett högerextremistiskt manligt parti.

Sverigedemokraterna hämtar sina riksdagskandidater från moderaterna skriver SvD i dag. Inget konstigt alls! Moderaternas misstänkliggörande av arbetslösa och sjuka  och sverigedemokraternas främlingsfientlighet bottnar till en del  i samma människosyn men tar sig olika uttryck. Gemensamt är   misstron mot andra och synen på människors värde.

Som väntat är det  den främlingsfientliga och rasistiska politiken  som är den bärande frågan för SD.  Ett manligt högerextremistiskt parti som gör muslimer till syndabockar för brister i välfärden och som skyller sociala problem som kriminalitet på invandringen. Ett typiskt missnöjesparti som skördar i tider  då välfärden krackelerar.

SvD SvD2 DN AB Sydsv Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

23 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Markus Roslund
Markus Roslund
14 years ago

Det är lätt att vara naiv och tro blint på det media skriver.
Men oj, vart ska jag börja. Så många faktafel. Så dålig koll…

Att kalla SD för högerextrema, främlingsfientliga och rasistiska visar bara på hur okunnig du är.
Motsvarande partier i Norge och Danmark kallas helt enkelt för Högerpartier. Inte extrema, som du tror. Med vårt medieklimat förstår jag dock att du gör detta misstag.

Invandrare ÄR överrepresenterade i brottsstatistiken.
Statistiken ljuger inte.
Påstår du något annat så ljuger du.

Jag tror dock inte att det enbart är invandrarnas religion som ligger till grund för deras överrepresentering inom brottsstatistiken, utan även den misslyckade integrationen de nuvarande riksdagspartierna för.

Jag uppmanar dig även att faktiskt lära dig om vad islam och islamska värderingar är. Du verkar inte ha riktigt koll på varför så många faktiskt ogillar religionen.

Tack för ordet
Markus Roslund

Den intelligente
Den intelligente
14 years ago

Sverigedemokraterna har sin bakgrund i den svenska högextrema rörelsen Bevara Sverige Svenskt (BSS). Att man under senare år ägnat sig åt ”Extreme Makeover” ändrar inte, som Markus Roslund tycks tro, partiets position på höger-vänster-skalan; det återfinns längst till höger, således längs den ena extremen.

Markus Roslund
Markus Roslund
14 years ago

Ja, självklart drar någon upp detta.
Ja, SD har en bakgrund från BSS. En bakgrund. Det är inte BSS för det.
Vad har det med saken att göra?
Du kallar det ”Extreme Makeover”, jag kallar det utveckling.
För det går att utvecklas, vilket du inte verkar tro (och i.o.m att du tar upp det här argumenetet betyder det även att vänsterpartiet fortfarande står för kommunism, eller?).

Det du bör inse är att man måste kunna kritisera den förda invandringspolitiken utan att man är främlingsfientlig för det. Således är ett parti som kritiserar den förda invandringspolitiken inte främlingsfientliga för det.

Jag kan gå med på att du vill kalla det högerextrema, visst.
Men på de villkoren är vänsterpartiet vänsterextrema.
Det jag sa var för övrigt att i andra länder räknas inte motsvarigheterna till SD som extrema. Något att säga om det?

Nicklas Eriksson
14 years ago
Reply to  Markus Roslund

Vad hade BSS i sin tur sin bakgrund i..? *nynnar stillsamt på Horst Wessel lied”

Försök du med dina dimridåer. Jag kommer att vara där med en fläkt varenda gång du sätter på rökmaskinen.

Markus Roslund
Markus Roslund
14 years ago

Jag citerar mig själv. ”En bakgrund”.
Om jag föds fattig men jobbar mig upp till toppen och blir rik, är jag då ändå fattig?

Greven
Greven
14 years ago
Reply to  Markus Roslund

Ja … om du agerar som en fattig!

Greven
Greven
14 years ago

Som svar på Markus inlägg kan man ju tillföra att han nog i större utsträckning bör ta hänsyn till vad han skriver ned.

Islamism är för det första inte en religion, utan är en politisering men vridna tolkingar av Koranen för att rättfärdiga sitt agerande.

Det är lika befängt att stämpla en troende muslin som islamist, som det skulle vara att stämpla alla vita kristna som förespråkare för ett appartheitsystem som det i Sydafrika.

I överig kan jag bara instämma med blogägaren att SD har sina rötter i BSS; även om du målar om en rostig bil så kommer den fortfarande att vara rostig.

Greven
Greven
14 years ago

Tillägg:

Till alla SD:are … Var går gränsdragningen för att vara Invandrare.

Finnar? Danskar? Tyskar? Greker? Turkar? Amerikaner? Japaner?

Skulle vara intressant att veta!

Henrik
Henrik
14 years ago
Reply to  Greven

Greven!
Vad som är betydligt mer intressant att veta är hur många ”nysvenskar” mångkulturförespråkarna anser att 4 miljoner svenska skattebetalare ska klara av att försörja. Är det 4 miljoner? 40miljoner? 400miljoner?
Jag frågar ofta vänsterfolket om det finns ngt ”tak”, ngn ungefärlig siffra, men man blir mig alltid svaret skyldig.

Greven
Greven
14 years ago
Reply to  Henrik

Som svar kan jag bara säga följande. Rent nationalekonomiskt är en invandrare som kommer till Sverige och börjar arbeta betydligt mycket mer lönsam än vad någon etnisk svensk någonsin kan bli; kostar inte utbildning- eller dagisplats.

Så Henrik … Vad är en ”Nysvensk”? En fråga ni alltid tassar runt men aldrig besvarar!

Markus Roslund
Markus Roslund
14 years ago

För övrigt är jag positiv till S politik, men jag anser att den nuvarande invandringspolitiken som förs kostar för mycket för att den ska fungera i vårt samhälle.
Även ett tack till bloggaren, som vågar släppa igenom kommentarer för diskussion.

Michael
Michael
14 years ago

Lol vem kan inte se att staten i sig självt missbrukar immigreringen till att skapa mera motsättningar.

Att Sd är rasistiskt är uppenbart.

Henrik
Henrik
14 years ago
Reply to  Michael

Det finns inget som heter ”immigrering”

Michael
Michael
14 years ago
Markus Roslund
Markus Roslund
14 years ago

Tack för att ni håller en sån hög nivå på debatten, verkligen…

För mig spelar det inte någon roll om du är invandrare generellt sett. En sak som Danmark har är att du ska vara självförsörjande för att få uppehållstillstånd. Så länge du är självförsörjande tillför du något, och jag ser då inget hinder till att man inte skulle kunna få ett TUT/PUT. Att uppmuntra till hemvandring är heller inte ”att köra ut någon”, som vissa påstår. Säger inte att du gör det, men vissa gör det i den här debatten.

Sen vet jag inte riktigt vad du svarar på, Greven, då jag inte ens nämnt något om islamism. Och vad menar du med att jag ska ta ”större hänsyn till det jag skriver ner”?
Det jag skriver är respektfullt, även om jag inte delar åsikter med dig.

trackback

[…] bloggar som skriver: Kent Persson, Annarkia, tokmoderaten, in your face [1] Intressanta statsvetenskapliga filosofer med ett budskap om det […]

Michael
Michael
14 years ago

Lyssna på orden.

http://www.dailymotion.com/video/xa40sg_jiddu-krishnamurti-révolution-psych_news

Ord som är aktuella genom tiderna.

Greven
Greven
14 years ago

Hej Markus.

Jag instämmer då jag säger att jag tackar för den höga nivån diskussionen förs på, och liksom du är jag inte överens med den andres åsikt … men det är ju det som är det fina med en demokrati med yttrandefrihet!

Som svar på din fråga, så kan jag ha missbedömt det du skrev:

”Jag uppmanar dig även att faktiskt lära dig om vad islam och islamska värderingar är. Du verkar inte ha riktigt koll på varför så många faktiskt ogillar religionen.”

Vanligtviss kan folk inte skilja på islam och islamism … och det vara det jag opponerade mig emot. Kan du dra skiljelinjen så finns det ingen anledning för mig att fortsätta predika.

Då vi diskuterar brottsstatistik, så är religion det som minst påverkar huruvida en människa begår brott eller inte. Snarare är det som du nämner att svensk integrationspolitik är ett stort skämt, om detta är vi eniga! Däremot att SD inte skulle vara ett högerextremt och invandrarfientligt parti håller jag däremot inte med om … här kommer jag aldrig att vika mig!

Men som jag brukar säga: Jag hatar dina åsikter, men jag skulle dö för din rätt att uttrycka dem (dramatisering)!

Greven
Greven
14 years ago
Reply to  Greven

Tillägg:

Markus, du skriver att media har en sned bild av SD … hmmm … om det är några som media har en snedvriden bild utav så är det väll muslimer. Så när du säger att folk har en ogillar religionen, så är det snarare att de ogillar den bild som presenteras i våra nyhetsmedia.

Jag bara undrar, känner du någon som är troende och muslim?

Det måste du ju nästan göra, eftersom du vet hur det tänker och vilka värderingar de har.

Kan trösta dig med att det gör jag också. Har kollegor och bekanta som är muslimer, men till skillnad från dig så har jag en mycket positiv syn på det flesta av deras värderingar. Kan dock inte påstå att jag håller med om allt, men ä andra sidan gör jag inte det när det gäller dig heller.

Markus Roslund
Markus Roslund
14 years ago
Reply to  Greven

Flera av mina vänner är muslimer. Jag förstår om man vill föra in den här debatten på islam och muslimer, men jag har inte ens nämnt det förutom när jag motargumenterade att jag nämnde islam tidigare.

I alla fall, jag personligen gillar inte islam, men jag stödjer ändå deras rätt att uttrycka åsikter fritt som vilken religion som helst i Sverige, precis som du själv gör.

Det är ändå inte hit jag förde mina inlägg i den här debatten. Jag är missnöjd med den integrationspolitik som förts, och så länge inget riksdagsparti faktiskt ändrar sin syn finns det inget annat val för mig…

Hade socialdemokraterna fört en restriktiv invandringspolitik och integrationspolitik hade dom haft min röst, då jag i övrigt sympatiserar med mycket av deras politik. Jag tror många känner likadant, även fast de kanske inte sympatiserar med just S.

Greven
Greven
14 years ago
Reply to  Markus Roslund

Hej Markus.

Ursäkta att jag svara så sent, men har knepiga tider ibland (har bl.a. jour – trött, men skall försöka svara så klart som möjligt är).

Jag menar att du visst tar upp islam då du hävdar i ditt första inlägg att väldigt många ogillar denna religion, men jag skall inte fastna i detta utan skynda vidare.

Som jag tidigare skrivit så håller jag med dig om att integrationspolitiken i detta land är ett skämt, anser dock att vi inte kan beskylla invandrarna för detta; tror att du håller med mig här. Så kärnan i dit stöd för SD ligger i att vi måste föra en restriktivare invandringspolitik. Detta väcker många frågor hos mig, och ber att få återkomma om dessa under morgondagen för att vara klar i tanken och för att undvika missförstånd.

Däremot så förstår jag inte hur du kan tycka att denna enda fråga är så pass viktig så att du lägger alla andra sakfrågor åt sidan och röstar på Sverigedemokraterna.

Nu börjar det segna till i huvudet … dags att söka upp John Blund.