80-talisterna sätter trend.

Tidigare publicerat på annarkia.blogg.se 2010-02-03
Faktum är att  unga människors värderingar inte bara är en  spegling av nuet  utan också en föraning om vad som komma ska. En generation välutbildade, experimenterande, mångkulturella, individualistiska och samtidigt kollektivistiska 80 – talister  som  ställer krav är en   grupp att räkna med.
Tomas Furth, framtidsforskare, har studerat 80 – talisterna närmare och redogör för forskningen i boken ”The MeWe Generation”. Han menar att den generationen kommer att förändra samhället lika mycket som 68-generationen en gång gjorde.

80- och 90-talisterna som vuxit upp med navelsträngen i datorernas värld
kommer att påverka arbetsplatser och ställa krav på arbetsgivare.  Att diskutera i termer av förbud för Facebook , privata mejl eller twittrande på arbetstid  låser flödet av värdefull information och input.  Den generation som inte följer instruktioner utan själv letar efter information och lösningar skulle bli bakbunden om kommunikationsverktygen stigmatiseras och  beläggs med förbud.

Grundinställningen måste väl ändå vara att  medarbetare ska göra ett bra jobb. Att  ge olika grupper förutsättningar att dela med sig av kunskaper, erfarenheter   och värderingar ger extra krydda, stimulans och befrämjar utveckling.

Media:” Multijobbet kräver sin suoerzappare” (SvD)
Tidigare inlägg: 80-talisterna tar plats och 90-talisterna är på G.

Läs även andra bloggares åsikter om 80-talister, , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments