Vil(s)e i pannkakan.

Vart är socialdemokratin på väg?

[column width=”48%” padding=”2%”]

Efter valförlusten och Mona Sahlins aviserade sorti har rena rama inbördeskriget skakat om ett av Sveriges största partier. Om tre veckor ska ny partiledare utses på den extra utlysta partikongressen. Valberedningen verkar ha kört fast  och har dessutom  stängt dörren om den process som kan avgöra partiets framtid och i media förs olika mer eller mindre heta kandidater fram . Vänster- och högerfalangen slår pannorna blodiga i något som kan liknas vid en tuppfäktning för att rädda sig kvar vid köttgrytorna medan medlemmarna ställts vid sidan av. Så  ser det ut för oss som inte har vår hemvist i partiet.

Vi som tror på ett samhälle byggt på solidaritet, rättvisa och jämlikhet står frågande  och oroas för vad som komma ska. Har det socialdemokratiska helt tappat fotfästet i sin iver över att åter få besätta maktens taburetter.  Håller partiet på att bli ett av de som endast har siktet inställt på att bita sig fast i mittfåran och skaka hand med andra  som redan verkar där?

[/column]

I ärlighetens namn har det socialdemokratiska partiet vandrat på den stigen ett bra tag nu. En stig som visat sig vara en återvändsgränd där partiet sågat av rot efter rot och riskerar att tippa omkull när rotsystemet  inte längre får någon näring.

Idag finns ingen opposition som kan bjuda alliansen stången. En socialdemokrati som valsar omkring i mitten och hela tiden kikar högerut bidrar till att det Kalla Sverige  blir det Sverige vi får leva i under lång tid framöver.

En strimma ljus i mörkret är Pierre Scoris debattartikel i Dagens Nyheter Socialdemokratins framtid är solidaritet,rättvisa, fred.

Kanske är det så att opinionen håller på att svänga. Moderaterna backar 4,4% och gapet mellan blocken har minskat rejält. V och MP går fram medan S fortsätter sin kräftgång.

Bloggat M Moberg, Roger Jönsson

Media: SR, AB1, Expr1234,Fokus, SvD1

[column width=”48%” padding=”2%”]

[/column]

[end_columns]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Nås av nyheten att Ibrahim Baylan avgår som partisekreterare i Socialdemokraterna. Det är ingen stor gissning att det sker för att öppna upp dörren för en kvinnlig partisekreterare. Skälet till det är att partidistrikten har blockerat varandras kandidater för att hjälpa fram sin egen kandidat. […]