Vilket ansvar har EU?
Idag är en sådan där dag då hoppet om en bättre värld skjöts i sank. För 600, 700 eller som den senaste uppgiften säger 900 människor på flykt undan krig och misär är hoppet släckt för alltid.

Giriga människosmugglare packar ihop människor på flykt i ej sjödugliga farkoster. Bara den senaste veckan ska 1000 personer ha drunknat på väg mot EU och ett bättre liv.

Katastroferna avlöser varandra och EU:s ledare diskuterar. Diskuterar och pratar men åstadkommer intet.

Verkligheten visar tydligt att EU inte är berett att på allvar förhindra sådana här mänskliga katastrofer från att ständigt upprepas. Främsta skälet är att ett Europa som redan har 25 miljoner arbetslösa inte vill ha dessa flyktingar. Den hemska sanningen är att många av Europas ledare ser de farliga båtresorna som ett sätt att avskräcka andra flyktingar från att våga ta den här vägen till Europa. W Hansson, AB

Fästningen Europa reser murar och Medelhavet, turistparadiset har förvandlats till dödens hav.

Lästips: Risking death in the Mediterranean: the least bad option for so manu migrants(theguardian)

Dag 50 i #Blogg100
Andra om , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
9 years ago

Västvärldens stöd till diktaturer, vapenexport och militära interventioner i ex Libyen och i Irak har lagt grunden till konflikter som i sin tur gynnat framväxten av IS. Vilket ansvar har de länder som ställt sig bakom USA: korståg ! Vilket ansvar har USA?