Vart är vi på väg?

Vad är det som pågår i Sverige?
Möts av rubriker om att våldet tagit ännu ett liv. Fyra barn har mist sin far, en hustru sin make. Oprovocerat slås mannen till marken och utsätts för dödligt våld på väg till en fotbollsmatch. Fotbollssverige är i chock.

I nuläget är det av största vikt att den polisiära insatsen ringar in och tar fast de som oprovocerat misshandlade mannen till döds. Säkerheten runt fotbollsarenor och matcher måste ses över.

Hur möter man och tar itu med huliganer, de män som går i gång på  våld, de män som skulle hitta andra arenor att slåss på  om fotbollen förbjöds. Vad är det för ideal som frodas och vem söker sig till sådana miljöer och varför?

På sikt behöver hela vårt samhälle en översyn. Vi måste återskapa ett samhälle där klyftorna minskar, ett jämlikare och tryggare samhälle. Ett samhälle för alla. Ett samhälle med framtidstro.

 

Lästips: Manligt våld i klubbkläder, Daniel Swedin, AB

SKD123

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Gert
Gert
10 years ago

Vet bara att jag inte längre vill betala för att se fotboll.
TV-skärmen duger i fortsättningen.

Agneta Regell
Agneta Regell
10 years ago

Hej! Skriver inte så mycket själv, men Johannes kämpar på i Västervik. Kolla denna länk ang. antirasistiska demonstrationer på lokal nivå:http://nyttarbetarparti.se/2014/04/02/vi-kommer-aldrig-avsaga-oss-vara-rattigheter-johannes-regell/
Kram
agneta