Vart är vi på väg?

Vad är det som pågår i Sverige?
Möts av rubriker om att våldet tagit ännu ett liv. Fyra barn har mist sin far, en hustru sin make. Oprovocerat slås mannen till marken och utsätts för dödligt våld på väg till en fotbollsmatch. Fotbollssverige är i chock.

I nuläget är det av största vikt att den polisiära insatsen ringar in och tar fast de som oprovocerat misshandlade mannen till döds. Säkerheten runt fotbollsarenor och matcher måste ses över.

Hur möter man och tar itu med huliganer, de män som går i gång på  våld, de män som skulle hitta andra arenor att slåss på  om fotbollen förbjöds. Vad är det för ideal som frodas och vem söker sig till sådana miljöer och varför?

På sikt behöver hela vårt samhälle en översyn. Vi måste återskapa ett samhälle där klyftorna minskar, ett jämlikare och tryggare samhälle. Ett samhälle för alla. Ett samhälle med framtidstro.

 

Lästips: Manligt våld i klubbkläder, Daniel Swedin, AB

SKD123

Please follow and like us:

  2 comments for “Vart är vi på väg?

 1. Gert
  31 mars, 2014 at 18:22

  Vet bara att jag inte längre vill betala för att se fotboll.
  TV-skärmen duger i fortsättningen.

 2. Agneta Regell
  6 april, 2014 at 13:11

  Hej! Skriver inte så mycket själv, men Johannes kämpar på i Västervik. Kolla denna länk ang. antirasistiska demonstrationer på lokal nivå:http://nyttarbetarparti.se/2014/04/02/vi-kommer-aldrig-avsaga-oss-vara-rattigheter-johannes-regell/
  Kram
  agneta

Comments are closed.