Värsta flyktingkatastrofen är NU.

60 miljoner på flykt undan krig, tortyr och förföljelse, fler än någonsin, hälften är barn.  Det händer nu!

flykt

Medan EU:s makthavare diskuterar, pratar och pratar stoppas flyktingar vid gränsstationer och omkommer i bräckliga farkoster på sin väg mot Europa.

Några nedslag i den flyktingkatastrof som utspelar sig på tröskeln till Europa:

I Ungern lurades flyktingar med tågbiljetter efter dygns väntan på ett tåg mot Österrike i en fälla. Ungerns premiärminister Victor Orbán står i Bryssel och slår sig för bröstet  och hävdar att han minsann skyddar EU:s yttre gräns från muslimsk smitta.

70 personer hittades i en trång bil. Kvävda till döds.

Aylan tre år spolades i land efter att ha drunknat under flykten på väg mot säkerheten i Europa. Bilden på pojken ger oss ett ansikte och en berättelse på vad som sker och en symbol för flyktingkatastrofen. Allt medan makthavarna pratar och pratar tvingas flyktingar att ta osannolikt stora risker för att ta sig till säkerheten i Europa.

Och så finns det de som av okunskap, oginhet,främlingsrädsla eller rasism  sätter upp kalla handen och påstår att vi, att Europa inte har råd att hjälpa flyende människor. Fakta är att efter andra världskriget var antalet flyktingar till Europa 12-14 miljoner. Då var Europa betydligt fattigare än idag.1992 tog Sverige emot fler flyktingar än idag.Vad hindrar oss att höja kvoten i det läge som är NU?

Vad är det som hindrar Europas länder att skapa säkra vägar till skydd för de som flyr? Varför agerar inte FN? Varför sticker USA likt strutsen huvudet i sanden? När ska Stefan Löfven, Gustav Fridolin och Åsa Romson sluta att gömma sig bakom uttalanden som att vi arbetar för att EU ska ta ett större ansvar?

Flyktingkatastrofen är NU. Sverige kan ta egna initiativ! Utfärda humanitära bistånd , höja flyktingkvoten och underlätta för de kommuner som tar emot många flyktingar.Gör mer, agera NU!

Andra om , , , , , ,   , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments