Valstrategi med bumerangeffekt.

Alliansens desperata försök att ändra fokus från sakdebatt om välfärden i Sverige slår som en bumerang tillbaks . När två ministrar med några timmars mellanrum försöker avleda fokus  genom ”dirty campaigning” är det mer än ett sammanträffande. Att systematiskt angripa person istället för sak    ”negative campaigning”är ett fenomen som vi  varit befriade från tidigare, som känns främmande  och som vi känner igen  ifrån från USA.

Personargument för att misstänkliggöra är den valtaktik alliansen tror ska ge förnyat kontrakt i maktens boning.   Vem kan lita på politiker som ägnar sig åt smutskastning? Opinionsundersökningar har visat att väljarna värnar om välfärden och ogillar försämringar för de som har det svårt. När nu de rödgröna visar ren viljeyttring om välfärden går före skattesänkningar då spottar alliansen på förslaget istället för att gå in i en saklig debatt.

Att håna de som företräder en politik som sätter människor i centrum och vill värna ett samhälle för alla  ligger helt i linje med den råa  politik som konsekvent ökat utanförskapet och klyftorna i det svenska samhället.  En politik som understöds av de största dagstidningarna och som får sällskap av en välregisserad annonskampanj från  skattebetalarnas förening.

Tidigare inlägg

Några som bloggat om  samma sak Ilsemarie, Joakim Hörsing, Martin Moberg, Essbeck, ScaberNestor , Adventskalendern,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant?

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ulf Vargek
14 years ago

Alliansen har utan tvekan inlett sin lågvattens strategi i bästa tältmötes anda. Att använda smutskastning som vapen påvisar bara hur ointelligent valstrategerna tänker i alliansen. Effekten blir bara att det studsar tillbaks på dem själva. Folk är nog intelligentare än vad Alliansen tror och dom går inte på denna typ av ”politiska” slag under bältes nivå.

trackback

[…] 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, Posted by essbeck Filed in Uncategorized Tags: Chewbacca defence, Littorin, Odell, […]