Väljaropinionen låter sig inte luras.


Opinionen är inte nådig mot(c), (kd) och (s.)

Lööf-Thatcher-300x242Centerpartiet har tappat styrfart med Annie Lööf vid rodret. Inte hjälper det att i ord avsvära den nyliberala manteln. Inte med förebilder som Ayn Rand, Robert Nozick och Margaret Thatcher.  Annie Lööfs vision att minimera staten och införa en platt skatt går inte hem i de djupare centerpartistiska leden. Den visionen rosas endast av  liberaler ute på högerkanten.

Cirkusen kring Stureplanscenterns  fadäs med ett programförslag som fick många att resa ragg  straffar sig. I den senaste opinionsmätningen ramlar Centern av banan och är därmed ute ur riksdagen om resultatet står sig fram till valet 2014.  Vinnare är moderaterna som trots idétorka och en trött partiledare tillika statsminister ökar sitt inflytande i väljaropinionen och puttar ner socialdemokraterna från första platsen.

Socialdemokraternas eller närmare bestämt Stefan Löfvens syn på privatiseringen inom skola, vård och omsorg har inte tagits emot positivt av väljarna. (S)  börjar gå kräftgång och  lockar nu färre än 30 procent av väljarna.

Löfven_fot-203x300Vill socialdemokraterna vinna matchen är det dags att fundera över varför det sker en överströmning till Sverigedemokraterna som nu är Sveriges tredje största parti. Inte är det ställningstaganden i flyktingpolitiken som är nyckeln. Det är arbetslösa och kanske också deras vänner som tappat tron på att socialdemokratin är lösningen på deras problem.

Ska socialdemokratin lyckas med att leva upp till devisen att vara ett parti för alla är det dags att tona ner  flörten med medelklassen i storstäderna. Om inte sitter vi där med ytterligare en mandatperiod med en alliansregering som gör sitt yttersta för att Sälja ut våra gemensamma tillgångar till riskkapitalister och som drar åt snaran på arbetslösa och sjuka i tron att det gynnar den så kallade arbetslinjen.

Illustrationer: Erik-Rune.com


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
11 years ago

Vi går en väldigt spännande valrörelse till mötes. Centerpartiet (och kanske även KD) riskerar att ramla ur riksdagen, med en havererad Allians som följd. SD seglar i medvind vilket kan innebära att deras frågor blir dominerande i valrörelsen. Jag håller med dig att S måste styra upp sin ideologiska kompass för att ge både de borgerliga och SD en match.

trackback

[…] Leine Johansson om gratismat, Annarkia om att väljaropinionen, Peter Högberg om att det är måndag, Martin Moberg om A-kassan, Lena […]