Urspårat till tusen.

Försenade och inställda avgångar skapar stress.

Hajar till då jag på min promenad vid Vättern hör

Pendeln till Nässjö 13:35 är inställd. Ersättningsbussar väntar.

Hur många timmar har inte de som pendlar mellan Jönköping och Nässjö fått spendera i väntan på försenade tåg och inställda avgångar? Det kan aldrig vara bra för hälsan dessa ständiga förseningar och förlängda restider.

Nästan var tredje persontåg och hälften av godstrafiken var sen under december. ”Otroligt dåligt”, säger Trafikverkets avdelningschef.(SvD)

Det håller nog alla de företag som fått försenade transporter och alla de som kommit för sent till jobbet/middagsbordet med om.

Orsaken känner vi till vid det här laget. Det är inte vinterns fel utan avregleringen som ställt det. Splittring på för många händer har lett till att ingen tar ansvar för att investera i drift och underhåll.

Är Du trött på att tågen inte går som de ska skriv på Tågupprorets namninsamling som drivs av Seko-avdelningar, Miljöförbundet och Tågfrämjandet.

Bloggat: Röda Malmö

Media:AB1 DN1, Exp HD, Svd, Skånskan.seSR, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan Ljungwall
13 years ago

Visst är avregleringen, med allt vad det innebär, en mycket stor bov i dramat, men så är även valet av lok! Förr hade loken en liten plog längst fram som låg alldeles ovanför spåret. Den gjorde faktiskt sitt till för framkomligheten. Detta i kombination med större hjul gjorde att det sällan behövdes ställas in några turer. ”Det var bättre förr!” 🙂

annarkia
annarkia
13 years ago

och tilläggas kan de personalnedskärningar och skrotande av plogtåg som följde i avregleringens spår.

trackback

[…] unga S-kvinn…, Alliansfritt Sverige,JOHANNA GRAF, Opinionsbloggen, Annarkia,Mitt i steget, Johan…, Martin Mobergs blogg,  Högbergs tankar, Röda […]