Timbuktus rappa budskap till statsministern.

Timbuktus rappa rapp är ett skarpt och vältaligt budskap till  Fredrik Reinfeldt .

”Fredrik man du borde styra upp

med dina privatiseringar så gick hyran upp

jobben har försvunnit med industrin

och skolan blev ett skämt sen den blev fri.

Om man e ung idag hur ser en framtid ut

om för många mister hoppet då e landet slut”

Våldet löser inga problem. Det är rent kontraproduktivt.  Men ska liknande händelser förebyggas måste man våga se vad som ligger bakom. Det hjälper inte att moralisera och peka finger som Fredrik Reinfeldt gör. Ledaren i Svenska Dagbladet följer upp och lägger skulden på slappa föräldrar. Journalisten  har troligen aldrig satt sin fot i en förort som Husby och väljer en enkel lösning på ett komplicerat problem

Ett samhälle som glider isär  där de som är svagast fått betala för allt från jobbskatteavdrag till utförsäljningen av apotek, skolor och sjukhus skapar frustration. I en kommentar påpekade någon att ”RUT-avdragen är högre i Danderyd, Täby och Lidingö än vad som ”satsas” på hela Husby.”  Så kan ojämlikheten synliggöras.

timbuktuFredrik Reinfeldt lär inte lyssna på Budskapet som Timbuktu leverera. Varför skulle han göra det när inte ens vetenskap och forskning om sakernas tillstånd, den misslyckade politiken biter?

Fredrik Virtanen (AB) skriver

 När Husby sätts i brand riktar de strålkastarljuset på politiken som i form av Reinfeldt suddigt babblar tillbaka om ”integration” – trots att vi ju vet att nedmonteringen har skenat de senaste åren.
När statsministern försöker sätta fokus på våldet för att göra upploppen till en enkel fråga om lag och ordning så säger Megafonen att bränder inte är rätt metod för långsiktig förändring men framför allt problematiserar och politiserar man.
De har ju sett hur underordning och maktlöshet ser ut.
För mig är det självklart. Vandalernas våldsamheter kan ses som självförsvar. Långvarigt förtryck slutar ofta, kanske alltid, med revolt och våld.
”Våldet är de maktlösas språk”, skrev etikdoktor Ann Heberlein och citerade Anton Blok i en klok essä i Sydsvenskan. Martin Luther King Jr sa att ”ett upplopp är de tystades språk”. Och upploppen har hörts.

Fredrik Reinfeldt vill med sin enögdhet skjuta vad som händer ifrån sig och vägrar att inse vad alliansens ideologiska lekstuga ställt till med.Det historiska eftermäle Fredrik Reinfeldt och kompani blir inte nådigt.

Vid valet ser vi till att montera ner alliansens lekstuga för gott!

Tipstack till Nemokrati

Media: AB123456789 DN1234567 Svd12345678 SR123 & M Moberg,

Andra om  , , , , , , , ,   ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] annan sak det också börjat snackas och skrivas allt mer om är den video som rapparen Timbuktu gjort som en samtidskommentar apropå den senaste […]