Till sista andetaget?


Ytterligare ett nyord läggs till listna med de andra. Riktålder inte pensionsålder ska det var om Ulf Kristersson och moderaterna får om de vill.

Smaka på det ordet – Riktålder-riktig ålder- riktad ålder som i riktpinne. En åldersgräns som kan ändras avgöra när vi har rätt att gå pension. Riktåldern ska succesivt höjas från 65 till 66 år 2015, 67 år 2022 och 68 år 2034 allt eftersom vi förväntas leva längre och dessutom bli friskare

Grönemad 022Alla de som inte orkar arbeta tills de är 65 idag hur ska de klara sig om det skulle bli verklighet? Borde samhället inte istället satsa på att förbättra arbetsmiljön så att människor orkar arbeta fram till 65 års ålder och på så sätt möjliggöra för de som så önskar att fortsätta ett tag till.

Tänk om översynen av pensionerna inte stannade vid åldersgränser utan också intresserade sig för hur villkoren för pensionärer ska förbättras. En naiv tanke kan tyckas i ett sammanhang där det blivit så tydligt vad moderaterna vill är att vi jobbar tills sista andetaget. Njuta arbetets frukter efter ett långt arbetsliv det är inte att tänka på.

Tro inte att det går att komma undan. Såväl tjänstepensionen som den privata ska inte kunna tas ut före 62 års ålder. Där small luckan igen med ett brak. Enda utvägen är att satsa en karriär på att bli riksdagspolitiker. Då kan Du bli pensionär efter åtta år i riksdagsbänken oavsett hur gammal Du är. Slitsamt för både kropp och själ förstås att vara riksdagspolitiker.

Foto: Annarkia

Media: AB12,DN123,SvD123,SR,SVT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,,, samhälle


8 comments for “Till sista andetaget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.