Tänk om…

… vi vaknade upp och fick höra att våra politiker tagit sitt förnuft till fånga och lärt av händelseutvecklingen i Japan och säger

-Nu sätter vi ett stopp för kärnkraften.  Det finns ingen säker kärnkraft och det som händer i Japan kan också hända här.Det finns absolut ingen acceptabel risk för kärnkraft! Det är en fråga om etik och moral och miljön kan inte prissättas.  Nu tar vi fram en plan för avveckling.

Men inte i Sverige.  Kärnkraftsförespråkarna vill tysta diskussionen och ändra fokus. Ansvariga politiker som Reinfeldt och Olofsson vill inte så några risker i kärnkraften utan menar att Sverige behöver kärnkraften.

Idag  lämnade den svenska kärnkraftsindustrin in en ansökan om slutförvaring av radioaktivt kärnavfall till Strålsäkerhetsmyndigheten och Miljödomstolen.  Men det blir inte industrin som ska ta ansvar då den knappast överlever den tidsperiod som avses utan istället staten.

En statlig utredning föreslår nu att det ska vara staten som är ytterst ansvarig för säkerheten vid förvaringen, rapporterar SR Ekot. Eftersom avfallet är farligt i uppemot 100 000 år måste lagen tydligt ge besked om vem som bär ansvaret om inte kärnkraftsbolagen finns mer, enligt utredningen.

Det går ju an att lova ansvar bär man själv inte behöver ta något. Inte ens reinfeldt  och olofsson överlever i 100 000 år. Däremot gör deras efterkommande kanske det. Frågan är bara varför de tror att framtidens befolkning behöver avfallet? slutförvaringen är kanske inte alls så säker som kärnkraftsindustrin anser. Så varför chansa nu? Varför ska vi lita på makthavarna?

Bloggat: Lita inte på kärnkraftsexperterna, Svensson, Så nära en kärnkraftskatastrof man kan komma, M Moberg, Kärnkraftens pris, Ilsemarie, En ursäkt kan betyda, Krassman, Röda Malmö, manifestationer på många platser

Protestera mot kärnkraften .

Idag blir det manifestationer på många platser.I Göteborg kl 18:00 på Järntorget.

Folkkampanjens hemsida.

SvD23456, DN2345, Ex1234, HDGP123, AB23456, Svt12
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Jolle
13 years ago

Tjadu, om man ändå kunde förstå hur makthavarna tänker ändå och hur de prioriterar när de leker med människors liv sådär. Självklart drabbas aldrig de själva då de sitter så långt från verkligheten och nej, några ynkliga studiebesök giltas inte.

Skön blogg du har. Tror jag måste in här och kika runt lite mer 🙂

trackback

[…] Annarkia om kärnkraften, Alliansfritt om Fas 3 jobbet som kostade livet, Begrundat och plitat om oron kring […]

trackback

[…] finns ingen säker förvaring. Och fan vet om det finns nån säker kärnkraft.Intressant? Bloggat: Annarkia, Moberg, Krassman, Fagerlund, Läs även andra bloggares åsikter om Fukushima, Oskarshamn, […]

trackback

[…] Martin Moberg, Annarkia, Approxiamtion, Högbergs tankar, Motvallsbloggen, Lena Sommestad, Röda Malmö, Röda Berget, […]