Miljöpartiet i hetluften
Först ut var Mehmet Kaplan vars uttalande, där han jämförde staten Israels politik mot palestinierna med nazisterna under 30-talet, nådde världspressen och trendade på Tvitter. Det slutade med att han fick rött kort och fick respass från sin ministerpost.
Därefter Åsa Romson, som omtalade terrorattackerna 11 september 2001 som olyckor och fick förklara sig. Igen! Bäst hon vaktar sin tunga. Minsta felsägning så är media på som hökar.
Mitt under cirkusen runt Kaplan och Romson seglar så Vattenfalls brunkolsaffär upp. En affär som omskrivits och som tre regeringar varit inblandade i.
Man kan inte påstå att Vattenfall agerat för miljöns bästa när man först köper och bryter brunkol och nu senast säljer eller ska vi kanske säga skänker den brytningen österut.
Miljöpartiet som i debatt efter debatt inför valet lovade stopp på brytningen. Hur många svikna vallöften tål det partiet.
Vattenfall har gjort en rad förlustaffärer och notan för dessa är hög:
”Som skattebetalare är det bara att konstatera att, det går många sjuksköterskor, skolor och vårdplatser på katastrofaffärerna i Vattenfall som tillsammans kostat runt 75 miljarder kronor.” (Svd)
Vad drevet mot Mehmet Kaplan och Åsa Romson handlar om kan man fråga sig. Om jag skulle våga mig på en gissning så tror jag att vi snart får se en regering utan miljöpartister.
Ett modernt politiskt drev ser initialt alltid ut som en sakfråga, men kommer så småningom nästan alltid att förvandlas till en tidsfråga: Varför just nu? Kaplan, Miljöpartiet, regeringssamarbetet? Ligger det en hund begraven – och på vilket djup?(DN)
50/100#blogg100
Andra om Brunkol, Vattenfall, miljöpartiet, svek, Åsa Romson, Kaplan, regeringsombildning, #blogg100
Vi skall inte glömma att Kaplan sa nazister på 30-talet. Han hade knappast nämnt en tidsperiod om den inte var avgörande. Nazister på 30-talet var demokratiska på samma sätt som Israel, man trackasserade oönskade på samma sätt som Israel, man föste in dem i särskilda områden som Israel och man krävde papper av dem som Israel. Deras butiker och verksamheter slogs sönder så som Israel gör emot palestinska verksamheter.
Israel och Tyskland på 30-talet har fler likheter än olikheter.
Folk har ljugit om vad Kaplan sa genom att anspela på att han talat om den industriella utrotningen, men det talade han alltså aldrig om, för den började först senare.