Regeringen går i alliansens spår och Sverigedemokraterna vårstädar.Hade det inte varit bättre för Sverige med ett nyval istället för en överenskommelse som den så kallade decemberöverenskommelsen som  kräver regeringens inordning i alliansens led?

Socialdemokraterna har tappat 3,9 procentenheter   senaste månaden
enligt Novus. imageVänsterpartiet går fram och har nu högre stöd än miljöpartiet som fortsätter sin resa utför . Så går det när man som MP gör kompromissar bort sin själ. Fridolins kolbit ser ut att ha varit   rekvisita utan mening. Socialdemokraterna hade chansen att återta sin plats som statsbärande parti men la sig platt för alliansen. 

Alternativen i svensk politik suddas ut då de stora partierna tangerar varandra i mittfåran. Trianguleringen  har gett Sverigedemokraterna en gratisskjuts.

Sverigedemokrater som iklätt sig slips och kostym och gör allt för att dölja sina bruna rötter  är idag tredje största parti.

Inte har det partiet blivit ett demokratiskt parti genom sitt inträde i riksdagen. För det krävs att man som parti  värnar allas lika värde. En vårstädningen där några  som vänslats med nazister   sopas under mattan medan andra får vandra ostört är inget annat än ett försök att hålla en fasad..

Bild: Jan-Erik Ander

Dag 56 i #blogg100
Andra   om , , , , , , , , ABSubscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Nils
Nils
9 years ago

Regeringen har ju fått ett Carte Blanche av de fyra borgerliga partierna fram till 2022. Att de då i realpolitiken spårar ur. SDs plats som mitten vänsterparti gör att de lockar till sig missnöjda väljare ur LO-kollektivet. EN intressant utveckling med tanke på att partiledaren för s är en LO-politruck.

De enda som vinner på DÖ är SD. Snart Sveriges största parti om inget radikalt sker. Som ett nyval.