Sverige omfamnar Nato och fort Europa förstärker muren.

Världlandsavtalet och vår tids största flyktingström har försvunnit från förstasidorna.

natobåtarDet så kallade Värdlansavtalet mellan Sverige och Nato  öppnar upp för ett närmare samarbete med Nato  och innebär ytterligare ett steg in i Nato. Det är ett avtal som medger att Nato (läs USA) får flytta vapen från baser i Tyskland till svensk mark. Frågan är om det gäller vilka vapen som helst, även kärnvapen? Är det på allvar någon som tror att ger oss en tryggare värld?  Kommer Putin att känna sig bekväm med det kan man ju undra.

På Medelhavet patrullerar nu Nato för att stoppa flyktingssmugglare och därmed alla de som försöker hitta en framtid i vår del av världen bort från förtryck och krigets fasor. En ytterst farlig flyktväg men för många den enda vägen ut.

imagesEU tar hjälp av Nato på Medehavet  och ger  30 miljarder till Turkiet för att täppa igen gänsen mot Europa

Var tar de som flyr för sina liv från Syrien vägen när Europa stänger dörren?  Fastnar de i världens största flyktingläger i Jordanien eller i misär bakom stängsel i Turkiet?

Nog kommer vår eftervärld att döma oss för vår oginhet!

Gudrun Schyman i Feministiskt Perspektiv:

När stödet för nationalismen ökar i Europa så syns det tydligast vid landets gränser. Slutenheten tar sig materiella uttryck. Murar, taggtråd, tårgas och transportörsansvar. Mot de människor som flyr undan det väpnade våld som västvärldens alltmer avancerade vapen tillfogat dem. Det militärindustriella komplexet skär guld med täljkniv. Det mänskliga lidandet är gigantiskt och globalt.

Att Sverige i det här läget tänker agera värdland för NATO men stänga gränserna för flyktingar är en fullständig absurditet. Rädslans politik når nya höjder. (Fem pers)

Lästips: Flyktingbarn är människor, ab

Foto: Natobåtar i Göteborg … , Annarkia

Dag 12 i #blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments