Sverige ett land på fallrepet?

Frågan i rubriken  är berättigad! Det går fort nu. Den svenska modellen som en gång innehöll ett relativt finmaskigt nät som tog emot när olyckan var framme eller livet gjorde ont har fått allt grövre maskor.

En socialdemokratiskt ledd regering har tagit sig före att sätta siffror framför innehåll. Gav direktiv till Försäkringskassan som gjort livet surt för funktionshindrade och sjuka. Allt fler vägras sjukpenning eller får gå och vänta veckovis på beslut trots läkarintyg som säger att arbetsförmåga saknas.

En human flyktingpolitik har bytts ut mot en lägstanivå i EU. Avtal med Afghanistan gör att ensamkommande flyktingbarn  som hunnit rota sig kan komma att skickas hem till ett land som inte alltid ens varit deras hemland .

Statsministern en S-märkt sådan vägrar kalla en diktatur för diktatur och åker dessutom tillsammans med en Wallenbergare till landet ifråga. Allt för affärernas skull.

Mitt i allt detta börjar höga företrädare för ett rasistparti tillika riksdagsparti att mobba ett barn i  rasismens namn. I göteborg leds samma parti av en man med nazisympatier.

Ett allt kallare samhälle där de svagaste trampas på, där människor kränks och där rasister och nazister fått inflytande över vår vardag  är ett samhälle som är på väg mot avgrunden..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments