Vem värnar välfärden?

Rubriken i DN sätter fingret på vad som händer med svensk sjukvård:

Genväg till bättre vård

Allt fler svenskar köper sig en genväg till vården. Under 2000-talet ökade de privata sjukvårdsförsäkringarna med 350 procent. Och intresset växer. Framför allt är det arbetsgivare som vill försäkra sig om att de anställda blir friska snabbt. (DN)

De som står utanför arbetslösa och gamla ska de bli förbisprungna av de som har jobb och som är yngre? Så kan det ju inte vara pensionärer får väl erbjudande att teckna en vårdförsäkring via sina intresseorganisationer tänkte jag . Ack vad jag bedrog mig. Liv- och olycksfallsförsäkring men inte ett ord om sjukvårdsförsäkring på SPF:s hemsida. Det blir att försöka teckna privat om man som pensionär vill ha en sjukvårdsförsäkring.  Har Du dragit på dig någon kronisk sjukdom som artos eller liknande lär försäkringen inte omfatta den åkomman. Hur blir det med den ensamstående mamman som har svårt att få ekonomin att gå ihop eller sjukvårdsbiträdet och alla andra med låg lön. En försäkring kostar minst 2-300 kronor i månaden.

Jag förbannar Reinfeldt och hans gäng som låtit detta ske då den generella välfärden så sakteliga monterats ned och tillåtits erodera. Arbetslinjen har i grunden inneburit att de som av olika skäl inte har ett arbete sätts åt sidan och får plikta för det. Jobbskatteavdragen har finansierats med försämringar i sjuk-och arbetslöshetsförsäkringen . Privatiseringsvurmen  har slagit hårt mot  skolan och vården när  vinsten sätts före behoven.  Moderaternas politik har lett till ett samhälle som alltmer glider isär, ett samhälle där vinst och tjocklek på  plånboken har företräde framför människors behov.

Vad väljarkåren egentligen anser om försämringar i vården gav omvalen klara besked om. Vad tänker socialdemokraterna göra för att  skapa ett mänskligare samhälle, ett samhälle för alla om de skulle få väljarnas förtroende 2014? Går  det om nu viljan finns att bygga upp och mura igen de värsta sprickor som alliansen skapat i det som en gång var ett välfärdssamhälle.

Media:AB, SvD, DN, Ex & Johan Westerholm, Martin Moberg, Kent Persson, Kaj Raving
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
13 years ago

Hej!
Jag har bara läst att omvalen var en katastrof för demokratin eftersom de flesta inte röstade. Så varför säger den där moderaten att m förlorade? Varför säger du att väljarkåren gav klara besked? Jag har inte sett någonstans att det skulle vara så katastrofalt för alliansen i omvalen.

Och även jag förbannar Reinfeldt o regeringen varje dag för att ha förstört vårt välfärdsland. Jag är i Fas1 nu och det är så hemskt att när jag träffar utländska kollegor (amerikaner och kanadensare) så tror de inte att det är sant. De säger att det är lika dåligt här som i USA.

Joanna
Joanna
13 years ago

Det jävligaste är att det går att köpa sig förtur inom den offentliga sjukvården efter en lagändring som alliansen gjort.