Skrämselpropagandan göder rasistiskt våld.

Vad är det som händer? Mitt i den största flyktingkrisen i mannaminne brinner flyktingboende. De sätts i brand. Vad är det för mörkrets krafter som härjar? Får härja fritt?

I mitt Bohuslän brann ett boende för ensamkommande flyktingar ner till grunden härom dagen.

Samtidigt som ideella krafter  välkomnar och hjälper flyktingar vid centralstationer i städer som Göteborg, Malmö och Stockholm springer mörkrets krafter och ägnar sig åt mordbrand.

Sverigedemokraternas desinformationskampanj om att Sverige snart går under triggar  hatet  och på Facebook applåderar Sverigedemokrater :

”Släpp ut pyromanerna de enda som kan stoppa idioterna!!!”

Så löd den kommentar på Sverige­demokraterna i Facebooksida som partiet vägrade ta bort förra
Sedan dess har ytterligare  flyktingboenden brunnit ner. Igen och igen.

Jimmy Åkesson tiger som muren och får sällskap med övriga av SD:s representanter i riksdagen. Även tystnaden  talar! De  har aviserat att de trappar ner det arbete de har betalt att utföra i riksdagen, tar pengarna och finansierar skrämselpropaganda om flyktingsituationen. När de skolkar från riksdagen ska de istället ägna sig åt aktivism dvs sprida sin hatpropaganda på gator och torg.

På partiets hatsajter finns ingen större upprördhet över eldhärjade asylboenden.
En ledamot i partiets styrelse i Borås twittrade i förra veckan:
SD går till handling och vägrar låta Sverige dö ut i en stilla suck. Dags för svenskarna att ta av skygglapparna och vakna!”
Och på ett torg i Trelleborg stod i söndags partiets rättspolitiske tales­person Kent Ekeroth och talade om ­invandring.
För Sverige så innebär detta vår ­undergång. Det innebär på ganska kort sikt slutet för Sverige som en svensk ­nation, sa han.
Bland deltagarna på torgmötet fanns, enligt Expo< sverigedemokrater, men även uniformerade nazister, och en tidigare partiledare för nationalsocialistiska . (AB)

Förstår Ekeroth inte  att den typen av agitation eldar på krafter som kan tänka sig att ta till utomparlamentariska och kriminella metoder för att ta ”tillbaka” sitt land????

Att dra slutsatsen att gärningsmännen är organiserade högerextremister går dock inte, enligt Daniel Poohl på Expo går det inte att dra slutsatsen att .

– De flesta hatbrott är inte kopplade till medlemmar i högerextrema grupper, utan till andra personer som konsumerar deras idéer och har de här attityderna men inte är medlemmar, inte går på möten eller demonstrationer. De piskas dock upp av organisationerna som ser ett värde i att människor går från ord till handling.(GP)

SD:s skrämselpropaganda ger dock hatet näring.

Normaliseringen av SD:s främlings- och flyktingfientliga   åsikter kan sluta riktigt illa.

Ljuset i tunneln visar grupper som den i  Munkedal, som vill visa att vi i är fler som välkomnar och sprider kärlek än tvärtom och bjuder in till manifestation för solidaritet.

 

Rasistisk vrede förpestar Sverige( expr), SD-propagandan triggar våldsmän (AB),Den som håller i tändstickan inbillar sig att den har omgivningens stöd (expr), Mörkret hämtar kraft ur mitten (sydsv)

Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Kullberg
Martin Kullberg
8 years ago

Nej, SD är ansvariga för rasistiskt våld.