Ship to Gaza på väg

Här om dagen lämnade trålaren Marianne hemmahamnen Göteborg med destination östra Medelhavet och Gaza.

Från Gaza kan ingen fly. Inte ens när bombmattorna förstörde kvarter efter kvarter var det möjligt. I Gaza är belägringen så gott som total.Det har Israel och Egypten sett till.
Ship to Gaza i Sverige och Norge gör ett nytt försök att nå fram till Gaza för att bryta blockaden. Ombord finns i lasten mediciner och solcellspaneler.

imageDet är ingen tillfällighet att Ship to Gaza denna gång seglar en fiskebåt till Gaza. Blockaden, som om några veckor går in på sitt nionde år, berövar den belägrade befolkningen rörelsefrihet och handel med omvärlden, mediciner och livsmedelssäkerhet, utbildningsmöjligheter och framtidshopp. De palestinska fiskarna, som av de israeliska ockupationsmyndigheterna är förbjudna att gå utanför en zon på sex (6) sjömil, utsätts dagligen för trakasserier, blir beskjutna och får sina båtar beslagtagna.(Ship to Gaza)

Marianne av Göteborg kommer att angöra flera hamnar innan kursen ställs in mot Gaza. I Östra Medelhavet gör hon sällskap med andra i Frihetsflottan med destination Gaza.

Lästips:

Därför är det rätt att stöda Ship to Gaza, Ulf Bjereld , Vatican recognizes state of Palestine in new treaty
Dag 74 i #blogg100
Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments