Ship to Gaza, en strimma ljus.

Ship to Gaza ökar inte chanserna för fred skriver Claes Arvidsson i SvD. Märkligt att en ledarskribent i en av Sveriges största tidningar använder exakt samma argumentation som israelmegafonerna skriver i kommentarsfältet så snart dem minsta kritik riktas mot staten Israel. Beklämmande. Israel för in varor varje vecka säger Arvidsson och glömmer att det finns en lång lista på varor som inte får föras in bla cement och annan byggmaterial.

Israel har förstört infrastrukturen med sina bombmattor och sedan ser de till att husen inte kan byggas upp igen.  Blockaden strider mot folkrätten och har fördömts av såväl FN som EU men fortsätter detta till trots  på sitt femte år. Att påstå att blockaden inte påverkar livet i Gaza är inget annat än lögn och förbannad dikt. Sålänge som blockaden består är Gaza världens största utomhusfängelse. Öppningen mot den egyptiska gränsen har lättat på trycket men räcker inte.

Det är tystnaden och uteblivna reaktioner på den Israeliska statens aggressiva repression gentemot den palestinska befolkningen som är hindret för fred. Ship to Gaza och frihetsflottan som snart är på väg är en symbolisk gest som visar palestinierna att de inte är ensamma, att det finns de som bryr sig. Det är den strimman av ljus som Israel vill sätta stopp för.

Helena Hägglund skriver i kyrkans tidning om ickevåldsträning inför avfärden

Vi måste erkänna staten Palestina, Urban Ahlin (S) i Expressen.

Media: AB, DN, Svd12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

10 comments for “Ship to Gaza, en strimma ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.