Ship to Gaza, en strimma ljus.

Ship to Gaza ökar inte chanserna för fred skriver Claes Arvidsson i SvD. Märkligt att en ledarskribent i en av Sveriges största tidningar använder exakt samma argumentation som israelmegafonerna skriver i kommentarsfältet så snart dem minsta kritik riktas mot staten Israel. Beklämmande. Israel för in varor varje vecka säger Arvidsson och glömmer att det finns en lång lista på varor som inte får föras in bla cement och annan byggmaterial.

Israel har förstört infrastrukturen med sina bombmattor och sedan ser de till att husen inte kan byggas upp igen.  Blockaden strider mot folkrätten och har fördömts av såväl FN som EU men fortsätter detta till trots  på sitt femte år. Att påstå att blockaden inte påverkar livet i Gaza är inget annat än lögn och förbannad dikt. Sålänge som blockaden består är Gaza världens största utomhusfängelse. Öppningen mot den egyptiska gränsen har lättat på trycket men räcker inte.

Det är tystnaden och uteblivna reaktioner på den Israeliska statens aggressiva repression gentemot den palestinska befolkningen som är hindret för fred. Ship to Gaza och frihetsflottan som snart är på väg är en symbolisk gest som visar palestinierna att de inte är ensamma, att det finns de som bryr sig. Det är den strimman av ljus som Israel vill sätta stopp för.

Helena Hägglund skriver i kyrkans tidning om ickevåldsträning inför avfärden

Vi måste erkänna staten Palestina, Urban Ahlin (S) i Expressen.

Media: AB, DN, Svd12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Kalle
Kalle
12 years ago

xxxx se kommentarsreglerna!

Zac
Zac
12 years ago

Intressant är att ju mer Israel släpper på sin blockad desto mer minskar stödet för Hamas. Israel för en politik som gör underlaget för extremistidioterna på andra sidan – en kontraproduktiv politik i elitklass!

Ship to Gaza är tyvärr en ensidig partsinlaga i konflikten. Vi skall ta ställning mot Israel men blunda för raketbeskjutningar och mördande från andra sidan. Som den stark parten så tycker jag att ansvaret i huvudsak åligger Israel, men det är inte en helt oskyldig motpart någonstans. Polariseringen är ett av de stora problemen där nere och jag tycker inte att särdeles många bloggare här hemma gör något annat än just polarisera i frågan.

Zac
Zac
12 years ago
Reply to  annarkia

Ship to Gaza tar inte ställning emot Hamas, men däremot mot Israel. Det är dubbelmoral när det enbart skall handla om humanitär hjälp.

Blockaden är för övrigt vidrig och torde fördömas i alla ordalag i alla sammanhang. Men som i alla sammanhang så krävs det två parter för att dansa tango – Hamas är ingen vettig förhandlingspartner. Intressant att se att man fortfarande inte hittat något motmedel mot att man i demokratiska val väljer en terrororganisation. I debatten vet man fortfarande inte hur man skall hantera detta – och jag har inte heller någon aning… 🙂

Tugga
Tugga
12 years ago

Här sitter massor av förståsigpåare och anser att antingen är det den enes eller den andres fel därför att … och sedan kommer argumenten med kulsprutefart.

Vad hade hänt om Jesus och Mohammed dog vid födseln? Skulle alla människor leva i bättre fred då?

Ni förstår säkert att jag anser att det är vare sig araber eller judar som skall ställas till svars. Det är kristendomen och islam.

Många gånger har jag räknat ut att världen skulle vara en bättre värld att leva i om det inte fanns några muslimer men sedermera har jag kommit på att det gäller även kristna. Kyrkans historia är inte fri från blod.

Att diskutera ett skepp är som att försöka lindra symptomen och lämna sjukdomen därhän.

Togga
Togga
12 years ago
Reply to  annarkia

Jamen, religionerna – judendom, kristendom och islam – är ju konstruktioner för att användas i politiskt syfte.

trackback

[…] Bloggat: Bjereld, Jinge, Annarkia, Röda Berget, Moberg, I media: SVD1, 2, 3, AB1, 2, EX, DN, Läs även andra bloggares åsikter om […]

trackback

[…] famösa ledarskribent Claes Arvidssons artikel som redan tidigare  kritiserats hårt för sin brist på källkontroll möter nu ännu mer kritik. Det är Svenska […]