Saudiarabien i FN:s kvinnokommission en fars utan dess like.

FN:s trovärdighet naggas i kanten.

Saudiarabien fick plats i FNs kvinnokommission vars syfte är att verka för ökad jämlikhet mellan könen. Det är svårt att hitta ord för att beskriva något så totalt absurt som en svart komedi där scenen är FN.

Saudiarabien, där kvinnor inte får köra bil eller öppna bankkonto, ska nu utveckla FN:s arbete för jämställdhet.

Landet har i hemlighet röstats in FN:s kvinnokommission, CSW.

– Saudiarabien är ett av världens värsta länder när det gäller statssanktionerad, systematisk diskriminering av kvinnor, säger Lena Ag, generalsekreterare i Kvinna till Kvinna. (AB)

Den svenska regeringen vill inte redogöra för om de var en av 45 stater som gav sitt godkännande utan hänvisar till att det var en sluten omröstning. Nog lutar det åt att Sverige gav tummen upp. Varför skulle regeringen annars lägga locket på?

Socialdemokraterna  har i alla tider visat prov på opportunism. Vapenexporten till Saudiarabien är ett nutida exempel där man inte vill stöta sig med en handelspartner av dignitet . Pengar har gått före etik och moral.

Stämmer det  att regeringen gav tummen upp till Saudiarabien är det inte bara FN:s trovärdighet som står på spel utan även vår svenska regerings. En feministisk regering som öppnar dörren för ett av de länder där kvinnoförtrycket är som hårdast lär falla som en sten i opinionen.

#blogg100 dag 56

Andra  om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments