Säpo kniper ihop och media spekulerar.

Säpo i ”stabsläge” dvs förhöjd beredskap på grund av information om terrorhot mot Sverige.

Säpo har lagt locket på och media spekulerar om vad som ligger bakom.

exSäkerhetspolisen har fått information från den irakiska säkerhetstjänsten om att sju till åtta IS-terrorister tagit sig in till Sverige för att utföra terrordåd i Stockholm, enligt Expressens källor. Enligt informationen planerar terroristerna att slå till mot civila mål i huvudstaden.(Expr)

Är tystnaden från Säpos sida  ett allvarligt tecken eller en försiktighetsåtgärd efter tidigare fadäser med falsklarm? Hotnivån ligger kvar där den låg och statsimnistern manar oss att leva som vanligt.

Vad ska man tro? Risken är att den dag då det blir allvar inser vi det inte då Säpos terrorlarm har fått något av ”vargen ropar” över sig.

Ett steg närmre sanningen är kanske att tänka att  det inte är osannolikt  att även Sverige kan drabbas av terror. Sverige har ju deltagit/deltar i några av de krig som i sig bidragit till en annan hotbild.

Krigen i Irak, Afghanistan, Libyen och Syrien i kombination med utropande av Islamiska statens kalifat har skapat en osäkrare värld. Kriget mot terrorism har med andra ord blivit självförstärkande och fungerat som en bumerang  med ökad risk för terrorattacker i väst.

57/100 #blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Kullberg
Martin Kullberg
7 years ago

Är det budgetförhandlingar nu?