S, Mp och M slog följe med SD och vände människor i nöd ryggen.

Björn Söder höll i klubban och SD ledamöter applåderade när riksdagen antog en asylpolitik som splittrar familjer och går stick i stäv med Barnkonventionen.

En skammens dag en mörk dag som öppnar ett avgrundsdjupt svart hål för de barn som vägras återförenas med sina närmaste som lyckats ta sig helskinnade till Sverige.

Socialdemokrater, miljöpartister och moderater slog följe med sverigedemokrater genom att rösta ja till en  en lag som lägger sig på EUs lägsta nivå när det gäller asylpolitiken. Detta trots att såväl kyrkan som olika remissinstanser och människorättsorganisationer höjt ett varnande finger. Det görs i en tid då vi upplever en flyktingkatastrof som förvärras för varje dag som går. 65 miljoner människor är på flykt varav hälften är barn.

imageHur känns det  för de politiker som på det här sättet skrev in sig i historieböckerna. Domen kommer inte att bli nådig.

Anders Lindberg, ledarskribent  Aftonbladet skrev på Twitter:

Att införa en tillfällig lag efter att krisen som motiverade den är slut känns som en slutgiltig lag med en tillfällig motovering

Stefan Löfven, Fridolin och Anna Kinberg Batra och deras proselyter valde samma väg som sverigedemokraterna med rötter i nazismen.  De vände idag flyktingarna ryggen och gjorde det tillsammans med alla de som la ner sin röst vid dagens omröstning.

Inte bygger vi en säkrare värld med taggtråd och en asyllagstiftning som den svenska vare sig för oss själva eller alla de som flyr för sina liv.

För vad offrades medmänskligheten?

Andra om , , , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments