Rubriker om pandemi i högsommarvärmen.


Högsommarvärme och nyhetstorka. Då slår fågelinfluensan till med full kraft.

I alla fall i Aftonbladet. Samma visa varje sommar. Hotet om en pandemi säljer lösnummer. Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet hade rubriker om H7N9 redan i april , SvD följde upp med samma nyhet  i juni och början av juli.

Aftonbladets rubrik ”Nya fågelinfluensan smittar genom luften” .ska få oss att klicka fram artikeln åpå Internet om vi nu inte köpt tidningen. Varje sommar samma visa. Dödligt virus med ursprung från kinesisk fågelhantering  dödar och kan sprida sig med blixtens hastighet. Pandemi  på gång igen!

Under sommaren ökar surfandet enligt ny undersökning. Kan tänka mig att papperstidningarna ser minska försäljning. Fågelinfluensa och hot om pandemi reagerar Du på sådana rubriker med mer än en axelryckning och en stor suck

– Dags igen att smattra igång lösnummerförsäljningen hos kvällspressen.

Men risken för att smittan ska spridas över hela världen tonas ner av. Alla som  insjuknat har gjort det  har inträffat  i Kina och Taiwan och där har smittspridningen avstannat.

  Risken att det ska utvecklas till en pandemi tonas ner av Anders Tegnell, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet rapporterar nu Aftonbladet.

Bra! Då kanske vi kan få slippa eskalerade artiklar om en fara som kan skrämma folk i onödan.

Media: ab123 sr123

Andra om , , , , , , ,


Please follow and like us:

  5 comments for “Rubriker om pandemi i högsommarvärmen.

 1. 19 juli, 2013 at 13:22

  Ptja, både CNN och BBC har stora rubriker, dessutom DN, SvD, Ekot, SVT och förstås kvällspressen. Läs gärna vad forskarna säger innan du ank-förklarar allt..

  • 19 juli, 2013 at 17:33

   Ta det lugnt Jinge. Tagga ner.
   Jag har hänvisat till såväl DN som Svd. De forskare som fått komma till tals har olika uppfattning om virusets ev farlighet. Dessutom utlämnar viss media att de som avlidit av viruset i Kina är äldre högriskpersoner.Illa nog men …

 2. 19 juli, 2013 at 13:31

  Lyssna här på en nyanserad rapportering i P1-morgon..

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5595616

 3. 20 juli, 2013 at 10:50

  Det största problemet med dessa konstanta utrop om pandemier är att ingen tror på det längre. Snacka om att ropa varg. Jag tror aldrig att jag kommer vaccinera mig mot fågelinfluensa p.g.a alla falska varningar… Är du vaccinerad? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3364/ar-du-vaccinerad-mot-fagelinfluensan

Comments are closed.