Rubriker om pandemi i högsommarvärmen.


Högsommarvärme och nyhetstorka. Då slår fågelinfluensan till med full kraft.

I alla fall i Aftonbladet. Samma visa varje sommar. Hotet om en pandemi säljer lösnummer. Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet hade rubriker om H7N9 redan i april , SvD följde upp med samma nyhet  i juni och början av juli.

Aftonbladets rubrik ”Nya fågelinfluensan smittar genom luften” .ska få oss att klicka fram artikeln åpå Internet om vi nu inte köpt tidningen. Varje sommar samma visa. Dödligt virus med ursprung från kinesisk fågelhantering  dödar och kan sprida sig med blixtens hastighet. Pandemi  på gång igen!

Under sommaren ökar surfandet enligt ny undersökning. Kan tänka mig att papperstidningarna ser minska försäljning. Fågelinfluensa och hot om pandemi reagerar Du på sådana rubriker med mer än en axelryckning och en stor suck

– Dags igen att smattra igång lösnummerförsäljningen hos kvällspressen.

Men risken för att smittan ska spridas över hela världen tonas ner av. Alla som  insjuknat har gjort det  har inträffat  i Kina och Taiwan och där har smittspridningen avstannat.

  Risken att det ska utvecklas till en pandemi tonas ner av Anders Tegnell, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet rapporterar nu Aftonbladet.

Bra! Då kanske vi kan få slippa eskalerade artiklar om en fara som kan skrämma folk i onödan.

Media: ab123 sr123

Andra om , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
10 years ago

Ptja, både CNN och BBC har stora rubriker, dessutom DN, SvD, Ekot, SVT och förstås kvällspressen. Läs gärna vad forskarna säger innan du ank-förklarar allt..

Jinge
10 years ago

Lyssna här på en nyanserad rapportering i P1-morgon..

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5595616

trackback

[…] av snabbt stoppade virus. Jag menar inte att se ner på dessa sjukdomar, folk har dött, men att konstant skapa panik i massmedia över någonting som troligtvis inte ens kommer att nå till Sverige känns lite väl […]

Thove
10 years ago

Det största problemet med dessa konstanta utrop om pandemier är att ingen tror på det längre. Snacka om att ropa varg. Jag tror aldrig att jag kommer vaccinera mig mot fågelinfluensa p.g.a alla falska varningar… Är du vaccinerad? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3364/ar-du-vaccinerad-mot-fagelinfluensan