Rubriker om pandemi i högsommarvärmen.


Högsommarvärme och nyhetstorka. Då slår fågelinfluensan till med full kraft.

I alla fall i Aftonbladet. Samma visa varje sommar. Hotet om en pandemi säljer lösnummer. Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet hade rubriker om H7N9 redan i april , SvD följde upp med samma nyhet  i juni och början av juli.

Aftonbladets rubrik ”Nya fågelinfluensan smittar genom luften” .ska få oss att klicka fram artikeln åpå Internet om vi nu inte köpt tidningen. Varje sommar samma visa. Dödligt virus med ursprung från kinesisk fågelhantering  dödar och kan sprida sig med blixtens hastighet. Pandemi  på gång igen!

Under sommaren ökar surfandet enligt ny undersökning. Kan tänka mig att papperstidningarna ser minska försäljning. Fågelinfluensa och hot om pandemi reagerar Du på sådana rubriker med mer än en axelryckning och en stor suck

– Dags igen att smattra igång lösnummerförsäljningen hos kvällspressen.

Men risken för att smittan ska spridas över hela världen tonas ner av. Alla som  insjuknat har gjort det  har inträffat  i Kina och Taiwan och där har smittspridningen avstannat.

  Risken att det ska utvecklas till en pandemi tonas ner av Anders Tegnell, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet rapporterar nu Aftonbladet.

Bra! Då kanske vi kan få slippa eskalerade artiklar om en fara som kan skrämma folk i onödan.

Media: ab123 sr123

Andra om , , , , , , ,


5 comments for “Rubriker om pandemi i högsommarvärmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.