Rekordmånga bakom röda fanor i Göteborg.

Första maj i ett soligt Göteborg lockade många  nyfikna som kantade Avenyn i väntan på de olika demonstrationstågen. Många  passade också på att gå mitt i Aveny bakom olika banderoller och röda fanor .

avenynFlest lockade vänsterpartiet. Ca 5-6000 slöt upp bakom de röda fanorna och banderollen med budskapet:- Vår välfärd inte är till salu.

intetillsalu
torget

Fler bilder finns Här

Anmärkningsvärt är att socialdemokraterna iofs var fler i år. Men knappt 2000 ett valår visar att Stefan Löfven behöver både ett eller två stödben för att kunna bilda en hållbar regering.

Vinner Stefan Löfven valet är de tack vare att både miljöpartiet och vänsterpartiet ökar i opinionen. Novus poll of poll, ett väljarindex som Novus sammanställer för Sveriges Rdio en gång i månaden visar att vänsterpatiet nu har rekordstort stöd i opinionen. Ekots Tomas Ramberg menar att det är Vänsterpartiets framgångar som kan ge Löfven möjlighet att bilda regering till hösten:

– Det paradoxala är att om Löfven blir statsminister blir han det inte av egen kraft utan för att Vänsterpartiet och Miljöpartiet har blivit stora. Vinterns opinionsraket har varit Vänsterpartiet, väljarna blåser igenom Löfven till Sjöstedt, säger Tomas Ramberg.(SR)

Feministiskt initiativ samlade ca 3000 bakom rosa fanor och Gudrun Schyman. Det går bra för Fi och en uppstickare uppmärksammas ofta av media.    Vänsterpartiets demonstration nämndes inte med ett ord i SVTs nyhetssändning medan Fi ägnades ett längre inslag.

gudruns

 

Syndikalisterna var först ut på Avenyn och fyllde Bältespännarparken med åhörare.
sac

Foto: Annarkia
Media: DN123, GP1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments